Menu
Gezondheid

Het voorkomen van hoofdpijn

Hoofdpijn, erg vervelend en eigenlijk altijd nogal ongewenst. Voelt u de hoofdpijn opkomen? Dan hebben wij hier een aantal tips en trucs voor u zodat u de hoofdpijn verder kunt voorkomen.

Raampje open
Het openzetten van een raam zorgt voor frisse lucht. Dit kan de hoofdpijn verminderen of zelfs weghalen. Als u in een zuurstofarme omgeving zit heeft u namelijk meer kans op hoofdpijn.

Rust
Op het moment dat u de hoofdpijn voelt aankomen, kunt u stoppen met uw werkzaamheden. Ga even in een rustige en donkere kamer liggen. Na een korte slaap is de hoofdpijn vaak al minder of zelfs helemaal verdwenen.

Eten
Hoofdpijn kan ook veroorzaakt worden door een laag bloedsuikergehalte. Het kan dus zijn dat de hoofdpijn vanzelf verdwijnt nadat u iets gegeten heeft.

Kompres
De pijn kunt u verlichten door een een warm of koud kompres op uw voorhoofd te leggen.

Lichaamsbeweging
Op het moment dat u lang in dezelfde houding zit, kunt u hoofdpijn krijgen. Ga dan even uit die houding, ga bijvoorbeeld even een stukje lopen. U zult merken dat de hoofdpijn minder wordt of zelfs verdwijnt.

Pijnstiller
Op het moment dat u de hoofdpijn voelt aankomen kunt u ook een pijnstiller nemen. U voorkomt hiermee dat de hoofdpijn doorbreekt. Wilt u echt snel van de pijn af? Gebruik dan een pijnstiller in poedervorm. Deze mengt u met water. Door de vloeibare vorm wordt de werkzame pijnstillende stof sneller opgenomen in uw lichaam en bent u sneller van uw pijn verlost.

Stroomstoot
Er is onderzoek gedaan naar een nieuw compact apparaatje. Dit geeft een magnetisch stroomstootje aan de achterkant van het hoofd. 40% van de gebruikers was binnen 2 uur verlost van de pijn. Dit blijkt onder andere goed te werken voor mensen met migraine. Wat doet dit apparaatje nu eigenlijk? Door het stroomstootje worden de elektrische processen in de hersenen verstoort, deze processen veroorzaken de migraine.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.