Om gezond te eten hoeft u niet uren voor in de keuken te staan. U kunt makkelijk een gezonde levensstijl leiden door bijna elke dag een heerlijke salade te bereiden. Salades bevatten namelijk heel veel vezels en hebben een positief effect op uw gezondheid. En niet alleen dat, maar salades zijn lekker knapperig en leuk om te eten door de vele texturen, kleuren en smaken!
Vandaag deel ik met u 3 heerlijke lente salades die u snel en makkelijk kunt bereiden.
1. Maandzaad fruitsalade
Porties: drie
Ingrediënten:
- 1 ½ Eetlepels sinaasappel-mango vetvrije yoghurt.
- 1 ½ Eetlepels maanzaad salade dressing
- 1 Kop halve aardbeien
- 1 Kop blokjes ananas
- 1 Kop blokjes meloen
- 6 Sla bladeren
Voorbereiding:
1. Meng de yoghurt en de salade dressing in een kleine kom en roer het goed samen.
2. Meng de aardbeien, ananas en de meloen in een grote kom. Gooi het voorzichtig door elkaar.
3. Pak 3 borden en doe op elk 2 bladen sla op. Leg op elk bord 1 kopje van het fruitmix op.
4. Tot slot gaat de dressing over de salade heen en kunt u de salade direct serveren!
2. Mediterraanse salade
Porties: twee
Ingrediënten:
- 1 Kop tarwe bulgur (droog), worden 2 kopjes nadat het vloeibaar is.
- ½ Kleine ui (fijngehakt)
- 1 knoflook (fijngehakt)
- 1 ½ Kop verse peterselie (gemalen)
- ½ Grote tomaat (fijngehakt)
- 1 ½ Eetlepel extra vierge olijfolie
- ½ Eetlepel verse citroensap
- Zeezout en peper voor extra smaak
Voorbereiding:
1. Plaatst 1 kop tarwe bulgur in een kookpan en breng het op smaak met zout. Voeg daar 2 koppen kokend water aan toe. Roer een keer en laat het 15-20 minuten zitten tot dat het water is geabsorbeerd.
2. Voeg daar de ui en de knoflook aan toe en laat het nog 5 minuten inwerken. Zo worden de gezonde voedingsstoffen opgewekt.
3. Breng nu alle ingrediënten samen en mix het goed.
4. Voor extra smaak kunt u olijfolie, citroensap en peper nog toevoegen aan deze heerlijke salade!
3. Griekse salade
Porties: één
Ingrediënten:
- 4 Kopjes van uw favoriete groene bladgroenten
- 2 Eetlepels fijngehakte mint
- 3 Eetlepels gekreukeld feta kaas
- 2 Eetlepels fijngehakte olijven
- ½ Kop van uw favoriete bonen
- 1 Eetlepel extra vierge olijfolie
- 1 Eetlepel rode wijnazijn
- Zeezout en peper voor de smaak
Voorbereiding:
1. Voeg de eerste 5 ingrediënten samen in een schaal.
2. Besprenkel de salade met olijfolie en wijnazijn. Voeg daar nog zeezout en peper aan toe voor extra smaak. En u bent al klaar! Makkelijk hè?