Menu
Vakantie / Vrije Tijd

Goed voorbereid op reis!

Reizen als senior
Op vakantie gaan is alleen iets voor jongeren en gezinnen? We dachten het niet! Ons land is gelukkig ruimschoots voorzien van fitte en reislustige senioren die genoeg tijd en geld hebben om te genieten van de wereld om ons heen.

Als u als “reislustige senior” op vakantie gaat is het wel verstandig om vooraf even een aantal zaken op een rijtje te hebben, en dan met name als het gaat om het afsluiten van een reisverzekering.

Verstandig duurt het langst
De gouden generatie die Nederland de welvaart heeft bezorgd waar we nu met zijn allen van profiteren, heeft daar niet voor gezorgd door onbedachtzaam te werk te gaan. Daarom is het ook goed en voor u waarschijnlijk vanzelfsprekend, om als u op vakantie gaat, u goed voor te bereiden en een goede reisverzekering af te sluiten.

Aandachtspunten voor een reisverzekering
Een reisverzekering vergelijken kan u veel geld besparen en / of er voor zorgen dat u met een gerust hart op reis kunt. Er zijn namelijk reisverzekeringen die in geval van ziekte of overlijden aan ouderen minder uitkeren dan aan pechvogels in andere leeftijdscategorieën. Dit merkt u niet direct aan de premie, maar wel aan de dekking. Daarnaast is het, zeker als u vaker of voor een langere tijd op vakantie gaat, vaak beter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Dekking van een reisverzekering
Een goede reisverzekering dekt zaken als ziekenhuisopname, transport terug naar huis en extra verblijfskosten. Dit zijn kosten die in bepaalde gevallen c.q. landen tot astronomische hoogten kunnen oplopen. Ook minder ernstige, maar daardoor niet minder prettige zaken als verlies of diefstal van uw bagage kunt u verzekeringstechnisch afdekken. U moet er allemaal niet aan denken, maar het is altijd beter om goed voorbereid op vakantie te gaan.

Tips voor het afsluiten van een reisverzekering:

  • vergelijk de algemene voorwaarden van de verschillende aanbieders
  • let daarbij ook op de dekking, de premie en het eventuele onderscheid dat men maakt in leeftijd
  • als u vaker of lang op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering wellicht voordeliger (met als bijkomend voordeel dat u niet elke keer opnieuw een verzekering hoeft af te sluiten)

Heeft u dit allemaal goed geregeld, dan wensen wij u alvast een prettige en onbezorgde vakantie!