Menu
Nieuws

Gezond verstand aan de macht

De OPA Beweging wil ouderen weer politiek actief maken.

Ouderen ook lokaal op de politieke kaart
Met de oprichting van de 50Plus partij in 2011 kwam er weer politieke aandacht voor ouderen in Nederland. Volgens de laatste peiling van Maurice de Hond staat de partij nu op 10 zetels, slechts één zetel achter de PvdA. Ondanks dit succes doet 50Plus niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar partijleider Henk Krol spoort mensen wel aan om op lokale partijen te stemmen. Om deze reden is de OPA Beweging gestart, een initiatief van 50Plus leden Olaf Tulen en Hetty Jense.

‘Weg achter de geraniums’
De OPA beweging wil ouderen weer actief betrekken bij het politieke proces. Beslissingen moeten worden genomen op basis van gezond verstand en kennis. Daarnaast strijden zij tegen leeftijdsdiscriminatie en willen ze de verschillen in opinie en levenshouding tussen generaties actief overbruggen. De beweging zegt ouderen politiek te bedrijven. Dit is politiek vanuit de visie van ouderen voor iedereen. Zij verstaan hieronder zaken als onderling respect tussen jong en oud, ruimte voor anders denkende en helder beargumenteerde beslissingen.

OPA in het hele land
OPA dient als beweging waarbij lokale partijen zich bij aan kunnen sluiten. De beweging streeft ernaar om in elke gemeente ten minsten één partij mee te laten doen. Wanneer er in een gemeente geen partij is die aan de eisen voldoet dan zal er onder de naam OPA een eigen lokale partij worden opgericht. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 is dit voor iedereen een mooie kans om te laten zien hoe het politieke spelletje ook kan!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.