Menu
Kunst & Cultuur

Geloof: Het boeddhisme

Het boeddhisme is open voor tradities en gewoonten op voorwaarde dat ze niet schadelijk zijn voor het welzijn van anderen. Daarom heb ik deze cultuur voor vandaag uitgekozen omdat het een goed geloof is, waar iedereen wel wat meer over te weten kan komen.

De Boeddha adviseerde om niet alles simpelweg te geloven omdat het traditie is. Maar er is niet aangeraden om plotseling alle tradities weg te doen. Met de tradities moet u experimenteren en ze af en toe testen. Als ze redelijk en bevorderlijk zijn  voor uw geluk en het welzijn van anderen, alleen dan kunt u deze tradities accepteren. Dit is zeker één van de meest liberale verklaringen die ooit gemaakt is door een godsdienstleraar.

Rituelen
Deze worden opgenomen in gewoonten en tradities. De rituelen zijn een versiering of decoratie om een religie te verfraaien en zo publiek te trekken. Het biedt een psychologische hulp voor sommige mensen. Maar u kunt ook in een godsdienst geloven zonder de rituelen. Bepaalde rituelen die mensen beschouwen als het belangrijkste aspect van hun religie, worden in het boeddhisme niet zo beschouwd. Volgens de Boeddha, moet men niet vast zitten aan dergelijke praktijken voor zijn geestelijke ontwikkeling of geestelijke zuiverheid.

Festivals
Echte en oprechte boeddhisten, houden geen festivals, waarbij mensen onder invloed van alcohol en drugs of feesten waarbij dieren geslacht worden. De ware boeddhisten festivaldagen gaan op een totaal andere manier. Op een bepaalde dag, besteden ze hun tijd aan het verwijderen van al het kwaad. Ze zouden dan liefdadigheid beoefenen door anderen te helpen om zichzelf te bevrijden van hun lijden.

De festivals die verbonden zijn met de religie vervuilen soms de zuiverheid van een religie. Aan de andere kant een religie zonder festivals kan door sommige mensen als erg saai en levenloos worden gezien. Meestal kinderen en jongeren komen naar religie door middel van religieuze feesten.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.