Menu
Inrichting & Wooncomfort

Maak van uw gang een gezellige entree

De gang is vaak een onderbelicht en vergeten onderdeel van een woning. Regelmatig wordt er een simpel kastje neergezet en wordt er gekozen voor een goedkope, functionele kapstok. Echter, de gang is meer dan een simpele verbinding naar de woonkamer of slaapkamer. Gasten kunnen namelijk meteen zien of ze welkom zijn of niet. De gang laat vaak een blijvende indruk achter, daarom is er reden genoeg om van de gang een uitnodigende plek te maken. Gezelligheid creëren hoeft niet veel te kosten, met simpele accessoires kan de gang al snel uitnodigend gemaakt worden.

Deurmat

Het eerste wat gasten te zien krijgen is de deurmat. Probeer de deurmat af te stemmen op de rest van de indeling zodat dit één geheel vormt. Wanneer u een donkere gang heeft kunt u het beste een donkere deurmat neerleggen. Wanneer u geen standaard kokos deurmat wilt, kunt u ook kiezen voor een schoonloop mat. Dit is tapijt van hoge kwaliteit dat erg veel water kan opnemen. Daarnaast is de vezel van het tapijt uitgerust met haakjes die er voor zorgen dat al het vuil aan de mat blijft hangen.

Spiegels in de gang

De meeste gangen in Nederland zijn smal en donker. Het reflecterende karakter van spiegels reflecteert het omgevingslicht wat er binnen komt en doet de ruimte een heel stuk lichter en groter aanvoelen. Daarnaast zijn spiegels ook handig om uw outfit nog een laatste keer te checken. Gasten kunnen bij binnenkomst ook nog een laatste check verrichten.

Kapstok

Vroeger waren kapstokken een puur functioneel hulpmiddel om jassen en andere kledingstukken op te hangen. De standaard plek voor een kapstok was verstopt achter de deur. Tegenwoordig zijn kapstokken kunstwerken op zich. Hout is niet meer het enige materiaal wat gebruikt wordt bij de fabricage van een kapstok. Zo kunt u tegenwoordig kiezen voor een RVS kapstok of een speciaal ontworpen design kapstok van speciale materialen. Experimenteer hiermee en kies niet voor de eerste de beste houten kapstok.

Zithoek

Wanneer de ruimte het toe laat is een zithoek altijd aan te raden. Het maakt de statische ruimte een stuk huiselijker en is ook zeer praktisch bij het aandoen van uw schoenen of tijdens het wachten op uw partner.

Zoals u leest kunt u met kleine aanpassingen uw gasten een warm welkom geven. Uiteraard zult u zelf ook een stuk fijner thuis komen!