Menu
Sport & Beweging

Fit blijven bij het gebruik van een e-bike

e-bike

Een e-bike geeft een lekker steuntje in de rug tijdens uw fietstochten. De inspanning is een stuk lager op een e-bike waardoor ook de lichamelijke voordelen van het fietsen afneemt. Wat kunt u doen om toch fit te blijven bij het gebruik van een e-bike? Hierbij een aantal tips op een rijtje.

Blijf zelf meetrappen met de e-bike

Wanneer u vaak de fiets pakt voor korte afstanden en regelmatig een fietstochtje maakt zullen het aantal kilometers op uw teller snel oplopen. Qua inspanning zit het fietsen op een e-bike tussen wandelen en fietsen op een gewone fiets in. Om bij alle fietsritjes toch wat gezondheidsvoordeeltjes te halen is het belangrijk dat u zelf goed blijf mee trappen. Zet de ondersteuning van de elektrische fiets niet te hoog zodat u zelf ook wat inspanning moet doen. Veel elektrische fietsen hebben ook een zogenaamde sportstand, deze stand kunt u het beste vermijden omdat u dan zelf bijna niet meer hoeft mee te trappen.

Neem af en toe een balans dag

Kies in plaats van de elektrische fiets af en toe voor de gewone fiets. Of probeer een klein afstandje te wandelen in plaats van te fietsen. Door uw activiteiten af te wisselen traint u ook weer andere spieren wat weer goed is voor uw lichaam. Een ochtendje naar de sportschool is ook een fijne afwisseling naast het fietsen op de elektrische fiets.

Neem uw lichaam in acht

Het voordeel van een elektrische fiets is natuurlijk dat u snel grote afstanden kunt fietsen. Elke dag 50 kilometer fietsen is veel te veel van het goede. Luister goed naar uw lichaam en bouw rustig op. Na een dag intensief fietsen is het verstandig om een rust dag te nemen zodat uw lichaam weer bij kan komen.

Een elektrische fiets is een prachtig middel om te blijven fietsen. Probeer u zelf ook fit te houden door te spelen met de trapondersteuning en uw activiteiten af te wisselen met andere sporten.