Menu
Zorg & Hulp

Een ongeluk met letsel, wat nu?

Niemand wil eraan denken, maar helaas kan het ons allemaal overkomen: een ongeluk met letsel. Het moment waarop een ongeluk plaatsvindt waarbij meerdere partijen zijn betrokken, ontstaat er vaak verwarring en weet men niet goed wat te doen. 

Wanneer u een ongeluk ondervindt en letsel oploopt is het handig om de volgende dingen te weten en in acht te nemen:

  1.  Bent u in het ziekenhuis of bij de huisarts na het ongeluk? Zorg ervoor dat u alle pijn die u voelt aangeeft. Hoe klein de pijn ook lijkt te zijn op het moment, het is van essentieel belang dit direct aan te geven zodat later kan worden aangetoond dat het letsel is veroorzaakt door het ongeval.
  2. Schrijf direct na het ongeluk op wat uw materiële schade is. Dit kan variëren van een kapotte schoen tot een deuk in uw auto. Heeft u nog bonnetjes? Verzamel deze of maak een lijst van de nieuwwaarde van de kapotte producten en een schatting van de leeftijd van het product.
  3. Stel aansprakelijkheid vast. Belangrijk voor uw eventuele schadezaak is het vaststellen van de aansprakelijkheid. Was u de aansprakelijke voor het ongeluk of bent u het slachtoffer?
  4. Schakel een letselschade advocaat in. Dit lijkt een grote stap om te nemen, maar zelf komt u niet door de papierwinkel heen. Slachtofferhulp kan u verschillende letselschade kantoren aanbevelen of u kunt zelf opzoek gaan naar een geschikt bureau, zoals KHS letselschade advocaten. De advocaat zal u helpen uw zaak af te handelen en kan voor u een passende schadevergoeding regelen.

Een ongeluk met letsel is erg vervelend en ongewenst, maar een goede afhandeling van de zaak zal voor veel rust zorgen.