Menu
Familie

Een jubileum vieren, de voorbereidingen

Wanneer u een jubileum heeft, zult u dit waarschijnlijk willen vieren. De manier waarop kan heel divers zijn. Zo kiezen sommigen ervoor om een groot feest te houden, terwijl anderen liever een intiem diner met familie organiseren. Welke manier u ook kiest, de voorbereidingen kunnen soms lastig zijn. Daarom geven wij u in deze blog enkele tips, om u alvast een eindje op weg te helpen.

Bepaal de grootte van uw feest

Alvorens u met de details bezig te houden, dient u eerst te beoordelen wat voor soort feest u wilt houden. Zo kunt u nadenken over de volgende punten.

  • Hoeveel gasten nodigt u uit?
  • Wilt u alleen eten, drinken of een combinatie?
  • Welke locatie heeft u voor ogen?
  • Hoe wilt u de gasten uitnodigen?

De details van uw viering

Zodra u de antwoorden op bovenstaande vragen heeft, denkt u na over de details. Wilt u het feest op locatie houden, dan zult u moeten beoordelen op welke locatie. Daar kunt u ook bespreken wat u wilt laten serveren. Houdt u het feest thuis, dan kunt u nadenken over levering via een cateringbedrijf. Natuurlijk kunt u ook zelf het eten en drinken verzorgen. Door deze details vast te leggen, heeft u naderhand meteen een checklist van de benodigdheden. Zo weet u zeker dat u niets vergeet. Nog meer tips voor het organiseren van een jubileum vind je op Ceremoniemeester.com.

Uitnodigingen drukken

Heeft u de locatie, het aantal mensen en de details van de viering duidelijk voor ogen, dan kunt u de uitnodigingen regelen. Natuurlijk kunt u zelf mensen benaderen of een kaart maken, maar het mooiste is toch wel een gedrukte uitnodiging. Deze kunt u laten opmaken in de sfeer van uw feest, waardoor de ontvanger alvast een beeld krijgt van de viering. Zo is de uitnodiging een mooie start, van een prachtige viering.