Menu
Natuur en Milieu

Tips voor duurzaam reizen

Duurzaam reizen

We willen natuurlijk allemaal graag op reis als dit ook op een goede manier kan. Hiervoor pakken we vaak het vliegtuig of rijden we een lang stuk met de auto. U kunt ook duurzaam reizen zonder ervaring in te hoeven leveren.

Compenseer CO2

De toerisme industrie is eigenlijk een van de vervuilendste sectoren. Een vliegreis zorgt namelijk ook voor veel CO2 uitstoot. Vaak is het mogelijk wanneer u uw reis boekt om CO2 te compenseren, ze zullen dan bijvoorbeeld extra bomen plaatsen voor het u betaalde bedrag. U kunt ook een reisorganisatie uitzoeken die veel aandacht heeft voor de natuur. Vaak treft u dan ook duurzame hotels, vervoer en activiteiten.

Duurzaam reizen met de trein

Vooral voor Europa is reizen met de trein erg interessant. Er komen steeds meer goede verbindingen en wanneer u op tijd boekt is het vaak niet veel duurder als vliegen. Zo rijden de treinen in Nederland allemaal op groene stroom en heeft het veel minder uitstoot dan wanneer u met het vliegtuig gaat. Zo kunt u duurzaam reizen een stuk makkelijker en ook aangenamer maken.

Langer op reis

Het is eigenlijk beter om langer op reis te gaan als vakere korte reizen. Bij elke reis zorgt u voor veel uitstoot, wanneer u een keer heen en terug gaat verbruikt u minder dan wanneer u 3x per jaar op vakantie gaat. Ga dus liever een keer lang op vakantie en houdt het daarnaast kort bij huis of een bestemming die goed met de trein te doen is.

Wandel of fiets tijdens duurzaam reizen

Wanneer u eenmaal op bestemming bent kunt u goed in de buurt blijven. Pak niet gelijk de auto om naar de dierentuin of een museum verder weg te gaan. Blijf juist in de omgeving en ga lekker wandelen of huur fietsen. Zo leert u de buurt veel beter kennen en kunt u goed de auto even laten staan.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.