Menu
Uiterlijke Verzorging

Een droge huid, heeft u hier last van?

Droge huid

In eerste instantie zult u niet echt last ervaren van een droge huid maar er zijn periodes dat het misschien wat droger. Zo kunnen lippen erg droog zijn of zal de huid wat gaan trekken en irriteren. Dan wordt het dus tijd om er wat aan te doen. Waar kunt u rekening mee houden om uw huid gehydrateerd en soepel te houden?

Vermijd de zonnebank

Iedereen wilt graag een kleurtje hebben maar een zonnebank is absoluut niet goed voor een droge huid. De UV- straling beschadigt de huid en laat de huid uitdrogen en dat is juist niet wat we willen. Natuurlijk kan ook de zon dit veroorzaken dus smeer u dan ook goed in als het weer zo ver is.

Douche niet te lang

Hoe u doucht kan ook veel verschil maken voor uw huid. Staat u graag lang onder de douche dan is het beter om dit in te korten. Het warme water zal de huid beschadigen dus een hete douche kunt u beter overslaan. Het is ook goed om niet te vaak te douchen want dit verstoort de huid en de aanmaak van de natuurlijk vetten.

Liever niet scrubben

Scrub zorgt er natuurlijk voor dat de dode huidcellen verdwijnen maar als ze grotendeels al weg zijn zult u de huid alleen maar beschadigen. Simpelweg met een spons over uw huid heen gaan is al voldoende om dode huidcellen weg te halen zonder uw huid te beschadigen. Een te ruwe handdoek kan hetzelfde effect geven dus dep liever met de handdoek of zorg dat ze lekker zacht zijn.

Lekker in vetten

Als u weer fris en fruitig onder de douche vandaan komt is het tijd om uw huid goed te verzorgen. Het aanbrengen van een vette bodylotion is dan goed. Dit zorgt er voor dat de huid soepel blijft en zal de huid ook extra hydrateren. Wanneer u dit regelmatig doet zult u merken dat uw huid een stuk minder wit uitgeslagen is en minder zal trekken.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.