Menu
Vrije Tijd

Dagelijks meer bewegen

Wanneer u wat meer op leeftijd bent kan het blijven bewegen lastig worden. Alles gaat niet meer zo makkelijk als eerst en dit kan heel lastig zijn.

Toch blijft bewegen heel belangrijk. Mensen met een wat minder goede conditie zijn vaak ook minder goed te been. Wanneer u ouder dan 50 bent en nog voldoende beweegt en lichamelijk actief bent kunt u een betere conditie hebben dan iemand die tientallen jaren jonger is, maar die nauwelijks fysiek actief is.

Dus heeft u tijd over in uw dagelijks programma? Ga dan meer bewegen. Wilt u dit niet alleen doen of heeft u liever begeleiding? Dan is er in uw buurt altijd wel een programma waarbij u in een groep met leeftijd genoten en onder goede begeleiding kunt bewegen. Dit is dus ook nog een goed voor uw sociale contacten! Kies wel een manier van bewegen uit die u leuk vind en wat u vol kunt houden.

Waar is sporten op oudere leeftijd goed voor?

  • Door regelmatig te bewegen, zou u langer meer dingen zelfstandig kunnen doen en is bent u waarschijnlijk langer onafhankelijk van anderen.
  • Regelmatige uithoudingstrainingen zorgen ervoor dat de eetlust gestimuleerd wordt en dat voldoende mineralen, eiwitten en vitamines opgenomen worden.
  • Door het beoefening van sport, vooral dan in een groep, kunt u nieuwe vrienden maken. Ook het geheugen kan door regelmatige lichaamsbeweging gestimuleerd worden.
  • Lichaamsbeweging is een van de beste middelen die kunnen helpen tegen allerlei ziekten. Bij overgewicht en/of suikerziekte is een progressief trainingsprogramma een belangrijk hulpmiddel om de aandoening te bestrijden. Ook bij andere aandoeningen, bv. hoge bloeddruk, botontkalking, hartziekten, … heeft regelmatige lichaamsbeweging een belangrijk en gunstig effect.
About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.