Menu
Zorg & Hulp

Cardia vindt een oplossing voor…

Cardia vindt een oplossing voor de bezuinigingen in de ouderenzorg.

Ouderen krijgen geen nieuwe indicaties meer voor verzorgingshuiszorg en menig verzorgingshuis verkeert in zwaar weer. Zo gaan op dit moment veel verzorgingshuizen dicht of word en in plaats van een verzorgingshuis een verpleeghuis, waardoor bewoners met een ZZP 1,2 of 3 moeten verhuizen.

Landscheiding gaat niet sluiten en zal voorkomen dat bewoners gedwongen worden om te verhuizen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de zorg aan onze cliënten en willen hen een fijne woonomgeving bieden waarin uitstekende zorg en dienstverlening wordt geleverd.

Cardia speelt in op de huidige veranderingen en daarom hebben wij een nieuwe manier van wonen in een woonzorgcentrum ontwikkeld.

 “Huren met Zorg”

65plussers met een zzp 1,2,3 of met een thuiszorg indicatie kunnen bij ons in de Landscheiding een appartement huren. Wij hebben één- en tweekamerappartementen beschikbaar.

Vanaf januari jl. zijn wij direct gestart met deze woonvorm en het blijkt een succes.

Indien iemand kiest voor Huren met Zorg dan kiest hij of zij voor maatwerk en omdat het maatwerk betreft kunnen we de nieuwe bewoners persoonlijk tegemoetkomen in hun wensen en behoeften.

Huren met Zorg is maatwerk omdat de bewoner zelf bepaalt op welke manier hij of zij gebruik maakt van de faciliteiten van een woonzorgcentrum. Zorg en huishoudelijke verzorging kan worden ingekocht via de WMO (thuiszorg), particulier (interne zorg).

Landscheiding heeft een eigen keuken en recent het Zilveren Bordje van de gemeente toegekend gekregen!

Men heeft keuze uit dagelijks vers bereide maaltijden die genuttigd kan worden in het wijkrestaurant of worden bezorgd in het appartement via de roomservice.

Omdat er veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd worden gaan we ook de vereenzaming bij ouderen tegen. Door ‘alvast’ in een woonzorgcentrum te gaan wonen is de zorgvraag beter in beeld en kan er adequaat zorg geboden worden waar dat nodig is door de diverse disciplines die wij in huis hebben.

Naast de huur en servicekosten hanteren we geen abonnementskosten. Men betaalt voor wat men afneemt en dat is per persoon verschillend.

Financieel aantrekkelijk voor ouderen

Voor sommige bewoners kan het financieel erg aantrekkelijk zijn, want men betaalt niet meer de hoge eigen bijdrage vanuit de AWBZ maar de maximale eigen bijdrage vanuit de thuiszorg en dat kan honderden euro’s schelen. De huurprijs voor onze eenkamerappartementen bevindt zich onder de sociale huurgrens en er kan dus in sommige gevallen aanspraak gedaan worden op huurtoeslag.

Onze huurders moesten even wennen aan het idee. Ze zijn nu in de eerste plaats bewoner en pas in de tweede plaats cliënt. Er wordt een beroep gedaan op ieders zelfstandigheid. En eigenlijk vindt ieder mens het juist prettig om zoveel mogelijk onafhankelijk te zijn, maar wel met een gevoel van veiligheid om hem of haar heen.

We willen deze manier van wonen graag kenbaar maken op een breder vlak om andere woonzorgcentra te inspireren en om ouderen te laten zien dat er veel meer mogelijk is dan men denkt.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply