Menu
Nieuws

ANWB kiest voor Specsavers als partner

De ANWB kiest voor Specsavers als nieuwe ledenvoordeelpartner. Goed zicht in het verkeer vinden beide partijen belangrijk. Beide organisaties raden weggebruikers dan ook aan om geregeld een opticien te bezoeken, zeker als iemand vermoedt dat zijn ogen achteruit gaan. 

Autorijden is een activiteit waarbij een bestuurder informatie voor een belangrijk deel visueel ontvangt. Beperkingen in het gezichtsvermogen hebben gevolgen voor de wijze waarop de weggebruiker rijdt. Het is van belang dat hij of zij zich van dit risico bewust is.

Remco Berkel, directeur Specsavers Nederland, denkt dat weggebruikers gestimuleerd mogen worden om vaker de opticien te bezoeken. Uit recent onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de Nederlanders vindt dat er meer aandacht voor goed zicht in het verkeer moet komen. Dat horen we ook van onze klanten`, aldus Berkel.

Reservebril
Ook het op vakantie meenemen van een reserve-bril kan een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. De ANWB adviseert bestuurders met een rijbewijs waarin staat dat ze een bril of contactlenzen dragen een reservebril mee te nemen op vakantie. Dit ook om een eventuele discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.

ANWB-leden profiteren op vertoon van hun lidmaatschapspas van voordeel op het hele assortiment aan brillen in alle winkels van Specsavers.

De ANWB en Specsavers hebben het initiatief genomen voor een gezamenlijke campagne voor beter zicht in het verkeer. De uitingen van deze campagne zijn vanaf 9 juni onder meer op tv te zien.

Over Specsavers
Het van oorsprong Britse familiebedrijf Specsavers opende in 1997 in Nederland de deuren van haar eerste winkel. De snelgroeiende retailketen  exploiteert in Nederland inmiddels 121 optiek- en hoorzorgwinkels op joint-venture basis onder leiding van lokale winkelpartners. Dit vanuit een heldere missie: kwalitatief hoogwaardige én betaalbare oog- en hoorzorg voor iedereen in Nederland toegankelijk maken.

Over ANWB
De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is een vereniging die met een unieke mix van beïnvloedende en dienstverlenende activiteiten de belangen van haar leden behartigt op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Bij dat werk wil de ANWB een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving. Verkeersveiligheid is voor de ANWB een belangrijk thema.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.