Menu
Gezondheid

Aantal mensen dat zelfmoord pleegt stijgt

In de periode tussen 2008 en 2012 is het aantal mensen dat zelfmoord heeft gepleegd met 30% gestegen. Wat opvalt zijn de verschillen tussen de afkomsten van mensen die zichzelf van het leven beroven.

Stijging zelfmoordenaars

In 2007 besloten 1353 mensen er zelf een eind aan te maken. In 2012 waren dit er 1753, een stijging van 30%. Het aantal westerse allochtonen dat zelfmoord pleegt ligt 8% hoger dan het aantal autochtonen dat zichzelf van het leven beroofd. Vooral Belgische mannen en Duitse personen onder de 45 jaar zijn hier verantwoordelijk voor. Dit is een weergave van het aantal zelfdodingen dat in deze landen plaatsvindt. Over het algemeen is tweederde van de zelfmoordenaars een man.

Niet-westerse allochtonen

Onder de niet-westerse allochtonen komt zelfmoord een stuk minder voor. Vooral de Turkse en Marokkaanse mensen met een leeftijd tussen de 45 en 65 jaar beroven zichzelf minder vaak van het leven. Voor de mannen ligt dit 20% lager, bij de vrouwen is dit 30%. Onder de allochtoonse mensen zijn de meeste zelfmoordenaars van Surinaamse komaf.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.