Menu
Hulpmiddelen

Hulpmiddelen om u makkelijker aan en uit te kleden

Hulpmiddelen

Er komen steeds slimmere oplossingen om u te helpen met aan en uit kleden. Een steuntje in de rug is natuurlijk nooit verkeerd. Misschien gebruikt u al hulpmiddelen of bent u nog helemaal niet bekend met de mogelijkheden. Een aantal tips u kunnen helpen makkelijk aan en uit te kleden.

Gemakkelijk kleding kopen

Kleden moet niet alleen lekker zitten u moet er ook gemakkelijk in en uit kunne komen. Heeft u moeten met knopen kies dan voor een vest met rits. Zijn riemen een uitdaging om dicht te maken? Een broek met elastiek kan de oplossing zijn. Veters strikken kunnen ook een hele uitdaging zijn, door te kiezen voor instappers of ritsen voorkomt u dat u elke dag gebukt aan uw veters zit te prutsen. Lukt het met aangepaste kleden nog niet goed om u zelf aan en uit te kleden dan zijn er wat hulpmiddelen die u kunnen helpen.

Stokken en knijpers als hulpmiddelen

Een aankleedstok is wellicht wel het bekendste hulpmiddel. De aankleedstok heeft diverse haken waarmee u een kleding stuk kunt aan of uit trekken. Bij veel kledingstokken zit aan de achterkant ook een schoenlepel, heel handig met het aantrekken van uw schoenen. Liggen uw sokken op de grond of heeft u uw t-shirt laten vallen? Een knijper (die u wellicht wel kent van vuil opruimen) kan dan heel handig zijn. Leg een knijper bij uw kledingkast, ideaal en scheelt weer een keertje bukken.

Een knopen haak en een verlengstuk aan uw rits

Prutsen met kleine knoopjes, het blijft een grote frustratie. Een knopenhaak kan u helpen gemakkelijk uw vest of shirt dikt te knopen. De haak heeft een handige lus die om de knoop doet duur de haak door het gaatje te trekken zit de knoop gemakkelijk dicht. Zijn de ritsten aan uw vesten ook altijd te klein? Er bestaan handige hulpmiddelen om uw aan uw ritsten te bevestigen. Door deze te aan uw rits te bevestigen heeft u een wat groter labeltje om aan te trekken.

Hulpmiddelen bestaan is er in allerlei vormen en maten. Bovenstaande hulpmiddelen zijn een kleine greep uit een groot assortiment om het u gemakkelijker te maken uit en aan te kleden.