Menu
Uiterlijke Verzorging

9 tips om mooi oud te worden

Natuurlijk willen we er allemaal goed uit blijven zien als we ouder worden. Alleen moet iedereen er op den duur aan geloven: een slappere huid en meer rimpels. Een veelgehoorde uitspraak als het gaat om mooi ouder worden is “het zijn vast de genen”. Natuurlijk kan je hiermee geluk hebben, maar je kunt zelf ook veel doen om er goed uit te blijven zien. Bewegen, goed voor jezelf zorgen en je geest zijn net zo belangrijk.

1)     Blijf in beweging
Dagelijks bewegen is ontzettend goed voor je. Hierdoor blijf je fit, gezond en mooi. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van. Op die manier houd je een mooie uitstraling. Je hoeft echt niet de marathon van New York te gaan lopen. Maar een dagelijkse wandeling, power walking, yoga, wielrennen en squashen zijn ook goed voor je.

2)     Zorg voor een rechte houding
Blijf daarnaast ook aan een rechte houding werken. Een dame die netjes rechtop staat is veel gracieuzer dan een dame die voorover gebogen staat. Hoe kan je aan een rechte houding werken? Door oefeningen te doen bijvoorbeeld. Of een specialist in de arm te nemen om aan een rechte houding te werken, zoals een fysiotherapeut.

3)     Straal zelfvertrouwen uit
Vrouwen die mooi oud worden hebben allemaal een ding gemeen: zelfvertrouwen. Dit kan je enerzijds voor elkaar krijgen door een verzorgd uiterlijk. Kleed je daarom verzorgd en gedraag je ook zo. Zorg goed voor jezelf waardoor je een elegante uitstraling krijgt. Mooi gelakte nagels, een verzorgd kapsel en een beetje make-up kunnen wonderen doen.

Anderzijds zorgt een positieve houding ook voor zelfvertrouwen. Het is natuurlijk belangrijk hoe je je voelt. Voel je je goed, dan straal je dat ook uit. Voel je jezelf oud en nutteloos, dan zie je dat helaas ook. Ga dus nooit bij de pakken neerzitten. Wees positief, zodat je dit ook uitstraalt.

4)     Verzorg je gebit
Een mooie glimlach met witte tanden is zeer aantrekkelijk. Gelige, onverzorgde tanden maken je zo tien jaar ouder. Poets daarom regelmatig je tanden, maak van flossen een gewoonte en ga eens wat vaker naar de mondhygiëniste. Door een verzorgd gebit, zie je er elegant en verzorg uit.

5)     Verzorg je huid
Een goed verzorgde huid heeft een stralende tint. Gebruik daarom verzorgingsproducten die bij jouw huid passen. Reinig je huid iedere dag. De huid rond je ogen is veel dunner dan op de rest van je gezicht, dus ga daar extra voorzichtig mee om. Verder kun je regelmatig een aangepaste scrub en een maskertje gebruiken.

6)     Vermijd te veel zon
De zon is heerlijk, maar zorgt voor een snellere huidveroudering. Daarom is het verstandig om voor een goede dagcrème te kiezen met een zonnefilter. Draag daarnaast eventueel een hoed. Een hoed beschermt je niet alleen tegen de zon, maar kan ook voor een elegante look zorgen.

Heb je ook aan je handen gedacht? Je handen verraden direct je leeftijd door pigmentvlekken en rimpels. Smeer dus gerust je dagcrème met zonnefilter op je handen om ze te beschermen.

7)     Weet wat je eet
Er is genoeg informatie te vinden over wat je het beste wel en niet kunt eten. Dat gaan we hier dus niet uitgebreid bespreken. Maar je kunt je wel voorstellen dat een uitgebalanceerd eetpatroon met veel groenten, vezels, voldoende granen, vette vis en eventueel mager vlees het beste voor je is. Drink daarnaast voldoende water. Gebruik weinig zout en suiker. Op deze manier ben je volgens de medische wetenschap goed bezig.

8)     Zorg voor voldoende slaap
Zorg voor voldoende slaap. Als je te weinig slaapt, dan zie je dit al snel in je gezicht. En vaak voel je je hierdoor minder aantrekkelijk. Allebei dus niet bevorderlijk voor een mooie uitstraling. Het heet nou eenmaal niet voor niets een schoonheidsslaapje. Zorg dat je 7 tot 9 uur slaapt. Door voor voldoende slaap voorkom je huidveroudering.

Zie je er nog steeds moe uit na een nacht goed slapen?
Slaap je wel voldoende, maar zie je er nog steeds moe uit? Dan kan je hier wellicht niet zoveel aan doen. Sommige mensen krijgen wanneer ze ouder worden last van wallen of hangende oogleden. Ze ontstaan wanneer de huid veroudert en zijn elasticiteit verliest. Gelukkig kan dit gemakkelijk verholpen worden met een ooglidcorrectie. Daarna heb je weer een frisse oogopslag.