Menu
Vrije Tijd

Voorjaarsvakantie – Vier het voorjaar mét ijspret

Vier het voorjaar met IJspret – t/m 2 maart – 11.00 tot 17.00 uur (maandag 24 en dinsdag 25 februari gesloten) met vele activiteiten, een goochelshow én de IJsbaan.

Heel Archeon is open, de haardvuurtjes knapperen binnen en buiten en er zijn volop activiteiten in de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. Het is overal een drukte van belang. De smid, de bakker en de wever laten hun ambacht graag zien. In de bakkerij worden broodjes en wafeltjes gebakken en je kunt vilten armbandjes maken in het Koopmanshuis. Doe mee aan de Oud-Hollandse spellen voor jong en oud. Op de markt worden de echte ridders opgeleid en leren zij zwaardvechten, boogschieten en schrijven met een veer om zo hun eigen, echte ridderoorkonde te maken. Vele overdekte en gezellig verwarmde locaties met vele activiteiten.

Tijdtovenarij
In het middeleeuwse klooster is er tijd gevonden voor de show van de middeleeuwse goochelaar. Hij neemt u graag mee op zijn bijzondere ontdekkingstocht.Ontdek zijn geheim want waarom mogen de broeders hier niets van weten??

Hoe Romeins ben jij?

Ontdek hoeveel Romeins bloed door jouw aderen stroomt. Het Archeologiehuis Zuid-Holland, in de Romeinse villa van Rijswijk ontdek je zelf wat de Romeinen allemaal hebben meegebracht naar de Nederlanden en hoeveel wij aan hen hebben te danken. Na de doorlopende informatieve film – ontdek je zelf op een eigentijdse en interactieve wijze, aan de hand van voeltafels, touchscreens, onderzoektafels, de vele vondsten van de geschiedenis. Doe mee aan de speurtocht en maak kans op de reis naar Rome!

De IJsbaan met volop ijspret
Heerlijk even buiten, de ijsbaan ligt er weer prachtig bij om een rondje te glissen (oud-Hollands schaatsen) of heerlijk een rondje hard schaatsen en voel je een echte Olympische held. Eigen schaatsen meenemen kan maar let op Noren zijn niet toegestaan. Je kunt ook schaatsen huren € 3,50 en neem wel een warme muts mee en lekkere handschoenen. Het ijs is namelijk echt hard en koud!

“Koek en Zopie”; Heerlijke warme chocolademelk en glühwein ontbreken zeker niet tijdens deze voorjaarsvakantie. De herberg en het klooster zijn open met diverse warme en koude gerechten.

Wilt u meer weten over de activiteiten bij Archeon?

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.