Menu
Vrije Tijd

Valentijnsbloemen

Maandag 14 februari is het Valentijnsdag. Wereldwijd de meest romantische dag van het jaar. Op Valentijnsdag merk je extra goed wat het effect van bloemen is. Al vanaf de dertiende eeuw wordt met bloemen liefde kenbaar gemaakt. Wie zijn Julia of haar Romeo verrast met een boeket vol geluk, wordt minimaal beloond met een gulle glimlach…!

Bloemengeluk

 

Volgens de legende gaf de Italiaanse broeder Valentino in de dertiende eeuw bloemen aan jonge, verliefde paren. Met deze bloemen wenste hij de ontvangers veel wijsheid, liefde en levensgeluk toe. Valentijnsdag is de internationale dag van de liefde geworden, maar op deze dag worden tegenwoordig ook gevoelens van sympathie, waardering en dankbaarheid extra geuit met bloemen. Ook mannen worden de laatste jaren op deze dag verrast door een al dan niet geheime liefde…!

 

Bloemkleur

De roos blijft een bijzonder gewilde bloem voor Valentijnsdag. De roos staat immers voor pure liefde en passie. Maar ook tulpen zijn bijzonder populaire Valentijnsbloemen. Veel mensen kiezen voor een rode boeketten op de voet gevolgd door roze en wit. Niet verwonderlijk want rode boeketten staan voor passie en hartstocht, roze boeketten symboliseren tederheid en witte bloemen spreken van bewondering. Bloemisten stellen echter ook speciale boeketten samen afgestemd op de voorkeuren van jouw Valentijn.

 

Bloemenboodschap online

Stichting Bloemenbureau Holland heeft een speciale website ontwikkeld over bloemen. Kijk voor fleurige inspiratie op www.mooiwatbloemendoen.nl. Je vindt er tevens een overzicht van alle bloemisten in Nederland.