Menu
Portugal

Uitgelicht: 8-daagse Pousada Fly Drive door Noord Portugal

Na aankomst in Porto kan uw reis beginnen! De eerste dagen geniet u van de prachtige natuur van de Minho regio. Rij via kronkelige weggetjes langs wijngaarden of ontdek een prachtig klooster. Bezoek historische dorpjes en laat u verrassen door de prachtige vergezichten. U overnacht in Pousada’s waar u het authentieke gevoel van Portugal helemaal zult voelen.

Bijzonder overnachten in Portugal
De beste manier om kennis te maken met de rijkdom van de Portugese cultuur, historie en tradities is met een verblijf in een van de schitterende en vaak indrukwekkende pousadas.

Vele voormalige kloosters, paleizen en kastelen, zijn met behoud van het traditionele karakter uit vervlogen tijden gerenoveerd tot prachtige (vaak) luxe hotels met hedendaags comfort. Deze zogenoemde pousadas zijn kleinschalig van opzet. Persoonlijke service en gastvrijheid staan centraal. In een pousada bent u echt “te gast”. Ook culinair komt u niet te kort: in de meeste pousadas staan de heerlijkste streekgerechten op de kaart met een dito wijnkaart.

Met uw huurauto rijdt u van pousada naar pousada, onderweg genietend van al het fraais dat Portugal te bieden heeft. Zo slaapt u elke avond in een ander “paleisje”.

Maar wilt u iets anders? Een ander hotel? Een andere route? Een combinatie van pousades met hotels en/of solares? Een afwijkende reisduur? Geen enkel probleem. Wij stellen uw fly-drive graag helemaal op maat voor u samen.

8-daagse Pousada Fly Drive door Noord Portugal

Uw reis van dag tot dag
Nadat u uw huurauto heeft opgehaald op de luchthaven van Porto, kan uw reis door Noord Portugal beginnen! De prachtige natuur van de Minho regio staat centraal tijdens uw eerste dagen. U overnacht in Viano do Castelo in een pousada met misschien wel het mooiste uitzicht van Portugal. De volgende dag voert de route u langs het schitterende natuurpark Peneda-Gerês. Uw overnachtingsadresje bevindt zich in een oud klooster uit de 12e eeuw met oude originele elementen een prachtig bouwwerk in een minstens zo mooie omgeving.

De volgende dag reist u verder in noordoostelijke richting naar Bragança. U verblijft in pousada Sao Bartolomeu, vanaf waar u een schitterend uitzicht heeft op het stadje en haar kasteel. Op dag 5 van uw reis vertrekt u naar de historische steden Braga en Guimares. Bezoek de middeleeuwse oude stad van Guimares en zie de Bom Jesus do Monte met de beroemde trappen. Na een heerlijke nacht in Pousada Santa Marinha is het tijd voor uw laatste stop tijdens deze reis: de gezellige plaats Porto. Bezoek een van de vele porthuizen aan de overkant van de rivier in Vila Nova de Gaia, ga shoppen in de wijk Baixa, bijvoorbeeld in de Rua de Santa Caterina. Maar ook een dagje richting het strand behoort tot de mogelijkheden. En ’s avonds sluit u uw reis natuurlijk af met een heerlijk diner alvorens u de laatste nacht in de luxe Pousada Palacio de Freixo doorbrengt.

Een heerlijke afsluiter van een fantastische reis.

Deze Pousada Fly Drive is al te boeken vanaf € 635 p.p.

Boek hier deze 8-daagse Pousada Fly Drive door Noord Portugal.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.