Menu
Kerst

Toch gezellig de feestdagen vieren tijdens corona? Zo kan dat!

Het is dit jaar – net als veel andere dingen – nét even anders: kerst vieren tijdens corona. Hoe kan je ondanks alles toch gezellige feestdagen hebben? Gelukkig zijn daar genoeg mogelijkheden voor. Lees verder!

Online samen kerst en oud + nieuw vieren

Videobellen

Het videobellen blijkt voor elke situatie weer een uitkomst: zo ook voor het vieren van de feestdagen! Het voordeel van videobellen is dat je met veel mensen kan afspreken. Heb je dus een grote familie of wil oma of opa graag meedoen met pakjesavond? Dan is videobellen de uitkomst. Uitleg geven over het juiste videobel programma hoeft gelukkig ook niet moeilijk te zijn met onze duidelijke handleiding over videobellen.

Je kunt afspreken dat je cadeaus voor elkaar koopt en deze tijdens het videobellen uitpakt. Bijvoorbeeld met Secret Santa. Je kunt dan om de beurt een cadeau uitpakken. Of tel met elkaar af tot het nieuwe jaar – zorg dan wel voor een goede internet verbinding, het is flauw als je nét 5 seconden achterloopt tijdens het aftellen.

Cadeautjes (laten) bezorgen

Ben je er op tijd bij en heb je al online lootjes getrokken? Zorg er dan voor dat je de cadeautjes ook alvast bestelt. Het is in de december maanden erg druk bij bezorgbedrijven – zeker nu met de lockdown. Je kunt ervoor kiezen om je cadeaus in te laten pakken en te laten bezorgen op het adres van degene waarvoor het cadeau bestemd is. Maar het kan dan zijn dat het cadeau niet op tijd is, of juist te vroeg aankomt.

Het is ook erg leuk om zelf – bijvoorbeeld verkleed als kerstman – de cadeaus te bezorgen. Weet je bovendien zeker dat ze precies op tijd zijn.

Spellen spelen tijdens de feestdagen

Is het spelen van een spel tijdens kerst of oud en nieuw een echte traditie voor jouw gezin of vriendengroep? Speel dan een spel dat je online kunt spelen, of kies voor een spel waarmee je genoeg afstand kunt houden.

Kerst quiz / Oud en Nieuw quiz

Doe een quiz online! Je kan dit doen in combinatie met videobellen. Laat 1 iemand ‘quizmaster’ zijn en zijn scherm delen. Hierdoor kan iedereen de quiz zien. Je kunt samenwerken om het juiste antwoord te bedenken. Of doe het afzonderlijk en laat iedereen zelf een antwoord invullen. Dit kan bijvoorbeeld met een kerst quiz van Kahoot! (voor kinderen). Of een quiz over het turbulente jaar 2020, leuk voor oud en nieuw.

Cadeautjes dobbelspel

Het overbekende cadeautjes dobbelspel is lastig via Skype of Zoom. ‘Geef een cadeau naar links’ is natuurlijk niet te doen wanneer je niet bij elkaar in huis bent. Je kunt hier wel andere regels bij bedenken! Gooi je 1 met de dobbelsteen, dan moet je bijvoorbeeld een kerstkransje nemen (of een slokje glühwein, als je met volwassenen bent). Of je moet iemand aanwijzen die een vraag uit een kerst quiz beantwoordt. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! Maak het niet te moeilijk als er kleine kinderen meedoen.

Kerst bingo

Print een aantal Bingo kaarten uit en zorg voor genoeg kerstkransjes. Heb je geen Bingo molen? Geen zorgen. Je kunt Bingo online spelen. In plaats van het wegstrepen van cijfers die op je Bingo kaartje staan, leg je een kerstkrans op het cijfer. Ligt de kaart helemaal vol met koekjes? Kies dan een cadeautje van de stapel, of pak een cadeau dat voor jou gekocht is! Je kunt de kerst bingo zo vaak spelen als je wilt. Zorg voor kleine Bingo kaarten als je veel cadeaus hebt, zodat het niet veel te lang duurt.

Speel online kerst spelletjes

Voor de kleintjes zijn er genoeg kerst spelletjes om op internet te doen. Je kunt ervoor zorgen dat de kinderen om de beurt een spelletje spelen. Hebben ze gewonnen, of is het spel afgelopen? Dan mogen ze een cadeautje van de stapel pakken!

Bron: Prijsvergelijken