Menu
Vrije Tijd

Titanic: The Artifact Exhibition in Amsterdam EXPO

De internationale expositie Titanic: The Artifact Exhibition vertelt het wereldberoemde verhaal van het ‘onzinkbare’ luxe schip en zijn 2.228 passagiers. Wat begon als een sprookje, mondde uit in de bekendste scheepsramp aller tijden.

Het verhaal van de Titanic is natuurlijk meer dan bekend: meer dan 100 jaar geleden zette het beroemdste passagiersschip koers naar New York. Op zijn eerste reis sloeg het noodlot toe en na een aanvaring met een ijsberg zonk het schip naar de bodem van de oceaan. Van de 2.228 opvarenden –onder wie drie Nederlanders- overleefden slechts 703 mensen de ramp. Ruim 73 jaar lang lag de Titanic op vier kilometer diepte totdat een Frans-Amerikaanse expeditie zijn laatste rustplaats ontdekte in 1985.

In Titanic: The Artifact Exhibition ervaart u de legende van de Titanic. De opgedoken authentieke voorwerpen geven inzicht in het leven aan boord en getuigen van de grandeur van weleer.

Kom alles te weten over wat er die nacht exact gebeurde. Laat u onderdompelen in verhalen van moed en menselijkheid. Maak kennis met de bemanning en de passagiers van de Titanic, het onderscheid tussen de eerste-, tweede- en derdeklas vertrekken, de vooruitstrevende techniek, de veiligheidsvoorschriften, en heel veel meer.

Ruim 100 jaar na die fatale nacht in 1912, presenteert Amsterdam EXPO u de unieke tentoonstelling over het ‘onzinkbare’ schip. Meer dan 25 miljoen bezoekers wereldwijd bezochten reeds deze expositie.

Titanic: The Artifact Exhibition spreekt tot de verbeelding en is een must voor het hele gezin.
Tot en met 11 mei 2014 in Nederland.

Meer weten over Titanic: The Artifact Exhibition?

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.