Menu
Vrije Tijd

Titanic 102 jaar geleden gezonken

Titanic 102 jaar geleden gezonken: Titanic Memorial Weekend van 11 tot en met 13 april in Amsterdam EXPO

Amsterdam EXPO herdenkt ramp Titanic met onder meer EXPO College en Titanic-film

Amsterdam, 1 april 2014 – In de nacht van 14 op 15 april 2014 is het exact 102 jaar geleden dat de Titanic zonk. Het weekend voorafgaand aan deze bijzondere datum, van vrijdag 11 tot en met zondag 13 april, organiseert Amsterdam EXPO het Titanic Memorial Weekend in het kader van de tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition. Het weekend start vrijdagavond met een EXPO College door hoogleraar maritieme geschiedenis en erfgoed Prof. Dr. Joost Schokkenbroek. Amsterdam EXPO is in de aanloop naar het weekend op zoek naar de Grootste Kleine Titanic Fan en tijdens het weekend is het mogelijk om de film Titanic te bekijken, te genieten van een high tea alsof men zich in de eerste klas van het schip bevindt en de hele familie kan op de foto in Titanic-stijl voor de Grand Staircase.

EXPO College Titanic-ramp: incident of sleutelmoment in de maritieme geschiedenis
De ramp met de Titanic lijkt in ons collectief geheugen gegrift te staan, 102 jaar na dato, terwijl er in de afgelopen jaren vele scheepsrampen gebeurd zijn van gelijke omvang, die ons minder zijn bijgebleven. Hoe kan dat? Prof. Dr. Joost Schokkenbroek, hoogleraar maritieme geschiedenis en erfgoed en verbonden aan Het Scheepvaartmuseum Amsterdam en de Vrije Universiteit, gaat in zijn lezing in op die vraag. Is de ramp met de Titanic een incident of een sleutelmoment in de maritieme geschiedenis geweest? Tickets voor het EXPO College zijn verkrijgbaar via www.amsterdamexpo.nl/expo-college-tickets.

Op zoek naar de Grootste Kleine Titanic Fan
In aanloop naar het Titanic Memorial Weekend is Amsterdam EXPO op zoek naar de Grootste Kleine Titanic Fan (6-15 jaar). Kinderen, jongeren of hun ouders kunnen zich via facebook.com/amsterdamexpo aanmelden tot en met 6 april. De drie winnaars worden samen met hun ouders en tien vriend(inn)en op 12 april om 11:30 uur ontvangen in Amsterdam EXPO.

Werkelijkheid en fictie komen bij elkaar met de Titanic-film en -tentoonstelling
De film Titanic (1997) zorgde voor nieuwe belangstelling voor de Titanic-ramp. Zaterdagmiddag 12 april om 15:30 uur wordt de Titanic-film vertoond in de bioscoop van Amsterdam EXPO. Werkelijkheid en fictie komen zo eenmalig bij elkaar. Tickets voor de film, inclusief een drankje een popcorn, zijn exclusief te verkrijgen via facebook.com/amsterdamexpo. Geïnteresseerden kopen een ticket voor de tentoonstelling voor het tijdslot van uiterlijk 14:00 uur. De eerste 88 bezoekers die hun ticketcode ingeven op de facebook-pagina ontvangen een ticket voor de film.

Verkleden en op de foto voor de Grand Staircase
In navolging van de succesvolle Titanic Familiedagen eerder dit jaar, kunnen bezoekers ook tijdens het Titanic Memorial Weekend op de foto voor de Grand Staircase, verkleed als chique dames en heren uit de eerste klas, matrozen en kapiteins. Zaterdag 12 en zondag 13 april van 11:00 tot 16:00 uur.

High Tea in Titanic-stijl
Zaterdag 12 en zondag 13 april is het mogelijk om te genieten van een High Tea in het EXPO Café. De kosten voor de High Tea bedragen €14,50 per persoon. Om verzekerd te zijn van een plaats, kan telefonisch gereserveerd worden via 0900-8411 (45cpm).

Praktische informatie
Alle activiteiten tijdens het Titanic Memorial Weekend vinden plaats in Amsterdam EXPO, Gustav Mahlerlaan 24.
Tickets zijn verkrijgbaar via www.amsterdamexpo.nl/tickets, telefonisch via 0900-8411 (45cpm) of aan de kassa van Amsterdam EXPO.

Programma overzicht Titanic Memorial Weekend

Vrijdag 11 april
19:30 uur: EXPO College door Prof. Dr. Joost Schokkenbroek – De Titanic-ramp: incident of sleutelmoment in de maritieme geschiedenis?

Zaterdag 12 april:
11:30 uur: Ontvangst prijswinnaars Grootste Kleine Fan Verkiezing en fotomoment

15:30 uur: Vertoning Titanic, de film, exclusief voor facebook-prijswinnaars.

De hele dag wordt er high tea geserveerd in het EXPO Café en kan men met de hele familie op de foto in Titanic-stijl. Amsterdam EXPO is geopend tot 20:00 uur. Laatste toegang is om 19:00 uur.

Zondag 13 april:
De hele dag wordt er high tea geserveerd in het EXPO Café en kan men met de hele familie op de foto in Titanic-stijl.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.