Menu
Computer & Internet

Tablet tegen eenzaamheid

Tegen eenzaamheid helpt een smartphone of tablet. Het brengt je namelijk gemakkelijk in contact met anderen.

Ouderen
30,000 ouderen die gebruik maken van de BoodschappenPlusbus krijgen de smartphone of tablet aldaar gepresenteerd en uitgelegd. Het Nationaal Ouderenfonds heeft nu 70 Boodschappen Plusbussen rijden. Zij krijgen allen een smartphone en tablet aan boord. De 30.000 ouderen die gebruik maken van de bus kunnen op deze manier op een laagdrempelige manier contact maken met deze communicatiemiddelen. Het bedrijf Pinktel, wiens directeur Dirk Harteveld, zelf actief is als vrijwilliger in de zorg stelt de smartphones en tablets ter beschikking. Harteveld is ervan overtuigd smartphones en tablets eenzaamheid kunnen bestrijden. Hij ziet zelf tijdens zijn vrijwilligerswerk de eenzaamheid onder ouderen.

Nationaal ouderenfonds

“Het is de bedoeling dat ouderen tijdens de uitjes kennismaken met de tablet en smartphone. Ze zien hoe leuk en gemakkelijk het is, wat je er allemaal mee kan. Op die manier willen we deze ouderen over een drempel heen helpen. Zodat ze merken dat het helemaal niet ‘moeilijk’ of ‘ingewikkeld is” legt Monique Wolfkamp van het Nationaal Ouderenfonds uit die ook de mogelijkheid van eenzaamheidsbestrijding ziet.
De begeleiders van de Boodschappen Plusbussen krijgen een cursus zodat zij weten hoe de tablet werkt en wat de mogelijkheden zijn om het project een grotere kans van slagen te geven.

Bron: www.plusonline.nl

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.