Menu
X

Stichting DOE laat senioren samen koffiedrinken

Vanaf begin april organiseert stichting DOE ontmoetingsbijeenkomsten voor senioren in Deest ‘koffie met meerwaarde’. Ans van Dinteren en Mieke Wijnands oprichters van de nieuwe stichting DOE (Deest Ontmoet Elkaar): “wij voelen ons verantwoordelijk voor onze oudere dorpsgenoten”.  Voorkomen dat senioren wanneer ze hulpbehoevend worden hun sociale contacten verliezen is wat van Dinteren enWijnands willen. Dat ouderen in het eigen dorp kunnen blijven en niet aangewezen zijn op diverse zorgcentra zoals in Druten of Winssen is wat de dames belangrijk vinden. “Dat is niet hun natuurlijke sociale omgeving” benadrukt van Dinteren.

Inloopkoffie
Het eerste initiatief van de nieuw op te richten stichting is ‘inloopkoffie met meerwaarde’. De senioren zijn vanaf begin april welkom in basisschool ’t Klosterhofke. De beschikking over een eigen ruimte, is wat DOE hier krijgt. Deze ruimte wordt ingericht als gezellige huiskamer. Op dinsdag- en donderdagochtend vanaf 10.00 uur vinden de bijeenkomsten plaats.  Er is zowel geen eindtijd als programma. Van Dinteren: “Wij kijken waar behoefte aan is”.

Startpremie
Van de gemeente Druten ontvangt stichting Doe een startpremie. Charitas Deest neemt de 1e jaar huur voor haar rekening. Dat de ruimte een laagdrempelige ontmoetingsplek wordt, van waaruit nieuwe sociale initiatieven ontstaan is waar Ans van Dinteren op hoopt.

Bron: www.gelderlander.nl 

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply