Menu
Relatie

Senior verkiest vriendschap boven liefde

Alle senioren vinden vriendschap belangrijk. Als men moet kiezen, geeft 52% aan zelfs liever een goede vriend te hebben dan een liefdesrelatie.  Een vaste relatie is voor 63% weggelegd. 64% heeft een handjevol vrienden en bijna 20% één hele goede vriend of vriendin. Dit blijkt uit een breed onderzoek onder 860 leden van seniorencommunity Goedenwel. 38% is tijdens zijn of haar relatie weleens verliefd geworden op een ander. Bijna driekwart van de respondenten is in zijn of haar leven een tot vijf keer echt verliefd geweest. De lente en de zomer zijn de seizoenen waarin het hart van de senior sneller gaat kloppen.


Eenzaam
11% van de deelnemers heeft geen goede vriend of vriendin en bijna 40% heeft geen relatie. Ook geeft 63% van de deelnemers aan graag meer vrienden te hebben. Sinds 2009 speelt Achmea hier op in met de online community voor senioren “Goedenwel.nl”. Zo wordt senioren een makkelijke manier geboden om vanuit huis contact te leggen met andere senioren met dezelfde interesses. “Van deze mensen zou ik er niet één kunnen missen. Het is zelfs zo dat als iemand langer dan twee dagen niet aanwezig is in de groep de alarmbelletjes gaan rinkelen. Dan missen we elkaar.” aldus Anne, groepsbeheerder van ‘Even Praten’ op Goedenwel.

 

Vriendschap
Senioren ontmoeten hun vrienden nu vooral online, via hobby en vrijwilligerswerk en via de sport- of woongelegenheid. Op de vraag of zij een kleine hechte vriendenkring verkiezen boven een grote meer oppervlakkige vriendenkring, kiest 82% voor een klein en hecht vriendengroepje. 30% heeft een beste vriend of vriendin van de andere sekse.

Liefde
Meer dan driekwart van de respondenten met een relatie is tevreden met de huidige partner. 10% geeft zelfs aan dat deze relatie nog altijd voelt als een wildwaterbaan. Bijna alle senioren geven aan nog wel eens iets romantisch te doen met hun partner. Daarnaast zijn ze van mening dat een relatie op latere leeftijd beter tegen een stootje kan dan voorheen.


About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.