Menu
Vrije Tijd

Route du Nord Light 2014 in Rotterdam

Route du Nord Light, de kleinschalige versie van de bekende Rotterdamse kunstroute Route du Nord, brengt lichtkunst in de donkere winterdagen van februari. Het evenement zal plaatsvinden van 5 februari tot en met 9 februari.

Route du Nord (waarvan de grote editie ook dit jaar weer in juli plaatsvindt) groeide in de afgelopen negen jaar uit van een informele atelierroute tot een levendig meerdaags festival met beeldende kunst, livemuziek, literatuur en feest. In 2013 verhuisde het van het Oude Noorden naar het Zomerhofkwartier. Als onderdeel van Rotterdam Art Week vindt hier nu ook de wintereditie plaats: Route du Nord Light.

De nadruk bij Route du Nord Light ligt vooral op lichtkunstwerken, gecureerd door de Grieks/Nederlandse beeldend kunstenaar en galeriehouder Kiki Petratou. Exposities vinden onder ander plaats in Roodkapje en Codum. Het getoonde werk is van een internationale club beeldend kunstenaars zoals Daan Roosegaarde, Gyz La Rivière, Jan Robert Leegte, Tonio de Roover, Jan Adriaans, Artist Anonymous, BEFORELIGHT, Dusan Rodic, Dina Roussou, Joris Kuipers, Tvrtko Buric, Ewa Wesolowska en Martin de Korte (aka BARKODE). De organisatie vroeg hen nieuw werk te tonen, een traditie die teruggaat tot de eerste editie van Route du Nord.

Er is een uitgebreid muziekprogramma in Roodkapje en Bird waarbij wordt gekeken naar de huidige stand van de Rotterdamse popmuziek. Dat deze eigenzinnig en divers is blijkt uit eerste namen als Sommerhus, Sir Ian, Nishe en 3 Dead Mexicans On A Skateboard. Daarnaast zijn er literatuur en kunstperformances van onder andere David Boelee en Elfie Tromp. De in het gebied gevestigde bioscoop Kriterion heeft een eigen filmprogramma. Bijzonder is ook het feest ‘Van Lichte Zeden’ dat Route du Nord op de vrijdagnacht organiseert in BAR, met de zwoele maar ook ietwat verlopen sfeer van een Berlijns cabaret.

Een gelijk opgaand programma van beeldende kunst (‘Underground tot High End’) en andere activiteiten en happenings maakt Route du Nord Light tot een kwaliteitsfestival met een laagdrempelige sfeer.

Meer weten over Route du Nord Light 2014 in Rotterdam?

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.