Menu
Portugal

Pousada Fly Drive: 8 dagen touren door Noord en Centraal Portugal

Na aankomst in Porto kan uw reis beginnen! De eerste dagen geniet u van de prachtige natuur van de Minho regio. Rij via kronkelige weggetjes langs wijngaarden of ontdek de mooie kust. U overnacht in Pousadas en sluit deze fly-drive af in het prachtige Porto, Portugal’s tweede stad.

Bijzonder overnachten in Portugal
De beste manier om kennis te maken met de rijkdom van de Portugese cultuur, historie en tradities is met een verblijf in een van de schitterende en vaak indrukwekkende pousadas.

In de jaren 40 van de vorige eeuw besloot de Portugese regering de “Pousadas of Portugal” in het leven te roepen. Dit had als doel om een groot aantal historische en cultureel belangrijke gebouwen te behouden door ze om te bouwen tot (vaak) luxe hotels. Veel Pousada hotels zijn voormalige kloosters, paleizen of kastelen, die volledig zijn gerestaureerd met behoud van het traditionele karakter uit vervlogen tijden en gecombineerd met hedendaags comfort en luxe.

De Pousadas zijn kleinschalig van opzet. Persoonlijke service en gastvrijheid behoren dan ook tot de standaard “faciliteiten”. In een pousada bent u echt “te gast”. Ook culinair komt u niets te kort: in de meeste pousadas staan de heerlijkste streekgerechten op de kaart. En vergeet u de wijnkaart niet te bekijken…. Deze unieke hotels bevinden zich zowel in historische steden, zoals bijvoorbeeld werelderfgoed stad Evora, als in schitterende natuurgebieden, zoals het Geres National Park.

Met uw huurauto rijdt u van pousada naar pousada, onderweg genietend van al het fraais dat Portugal te bieden heeft. Zo slaapt u elke avond in een andere “paleisje’…..

Maar wilt u iets anders? Een ander hotel? Een andere route? Een combinatie van pousades met hotels en/of solares? Een afwijkende reisduur? Geen enkel probleem. Wij stellen uw fly-drive graag helemaal op maat voor u samen.

8-daagse Pousada Fly Drive door Noord en Centraal Portugal

Deze 8 daagse fly-drive is een prachtige suggestie maar wij maken uiteraard graag uw fly-drive helemaal voor u op maat.

Bij deze reis is de heen- en terugvlucht naar Porto.

Na aankomst in Porto kan uw reis beginnen! De eerste dagen geniet u van de prachtige natuur van de Minho regio. Rij via kronkelige weggetjes langs wijngaarden of ontdek de mooie kust. De eerste nachten brengt u door in Pousada Monte de Santa Luzia, een fantastische pousada met misschien wel het mooiste uitzicht van Portugal. Na deze eerste dagen reist u via Braga door naar Guimares. In Braga bezoekt u natuurlijk de Bom Jesus do Monte met de beroemde trappen. De voormalige hoofdstad Guimares heeft een rijke historie, welke onder meer is terug te vinden in de middeleeuwse binnenstad, het oude kasteel en prachtige 15e-eeuwse paleis. Ook nu overnacht u weer in een schitterende pousada: Pousada Santa Marinha, een Augustijnenklooster uit de 12e eeuw. Op dag 4 reist u via de Douro vallei naar Centraal Portugal. Onderweg mag een bezoek aan een van de vele wijnkelders, inclusief een proeverij, natuurlijk niet ontbreken. De nacht brengt u door in een voormalig ziekenhuis uit 1842 in Viseu, dat tegenwoordig een modern spa hotel is met vele details uit het verleden. De volgende dag kunt u zelf kiezen of u via de hoogste gebergte van Portugal, de Serra da Estrela, of de kust met haar gezellige badplaatsen en mooie stranden reist. De keuze is aan u! Enkel uw eindbestemming Pousada de Condeixa, vlakbij de universiteitsstad Coimbra, staat vast.

Het “toetje” van uw reis is Porto, Portugal’s tweede stad, schitterend en schilderachtig gelegen aan de monding van de rivier de Douro. Slenter langs de kade en door de wirwar van smalle straatjes en pleintjes in de middeleeuwse wijk Ribeira of bezoek een van de vele porthuizen aan de overkant van de rivier in Vila Nova de Gaia. Deze gezellige stad is een heerlijke afsluiter van uw vakantie, waar u zich zeker niet zal vervelen!

Deze Pousada Fly drive is al te boeken vanaf € 669 p.p.!

Benieuwd naar het programma van deze Pousada Fly Drive? Ga ook lekker touren met deze 8-daagse Pousada Fly Drive Noord en Centraal Portugal!

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.