Menu
Familie

Nederlandse huurder trekt niet bij familie in tijdens economisch moeilijke tijden

Nederlandse huurders zijn doorgaans erg gelukkig met hun woning. Uit onderzoek van BNP Paribas Cardif blijkt dat een ruime meerderheid (79%) tevreden is over zijn of haar huurwoning. In het geval van een inkomensdaling hoopt 72 procent in zijn huidige woning te kunnen blijven. Dat dit niet vanzelfsprekend is realiseren de meeste huurders zich, toch kiezen mensen niet snel verschillende alternatieven. Minder dan één op de vijf respondenten (16%) geeft aan dat intrekken bij familie of vrienden een optie is, nog geen tien procent wil een kamer verhuren, mocht de nood aan de man komen. 

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat 58 procent van de huurders niet of nauwelijks rond komt met zijn geld. Ook staan huurders vaker rood, vergeleken met mensen met een koophuis. Meer dan een vijfde van de huurders (21%) is niet op de hoogte van de kosten voor vaste lasten, zoals huur, verzekeringen en telefoon- en internetabonnementen. Over het algemeen kan worden gesteld dat huishoudens die gemakkelijk rond kunnen komen een beter overzicht hebben van de kosten dan huishoudens die de eindjes aan elkaar moeten knopen.

“Uit ons onderzoek blijkt dat er veel onduidelijkheid en onzekerheid bestaat rondom huurlasten”, zegt Marieke van Zuien, Directeur Customer & Corporate bij BNP Paribas Cardif. “Wij zien het als onze taak om mensen bewust te maken van de risico’s die er bestaan rondom huren en om deze risico’s zo klein mogelijk te maken. De huidige financiële situatie brengt de nodige onzekerheid met zich mee. Om deze onzekerheid tot een minimum te beperken, heeft BNP Paribas Cardif de Huur Opvang Polis geïntroduceerd. Deze verzekering zorgt ervoor dat huurders in het geval van een inkomensterugval geen problemen hebben om hun huurlasten te betalen. Hierdoor hoeven ze zich geen zorgen te maken om hun financiële situatie.”

Kijk voor meer informatie over de Huur Opvang Polis op http://www.huuropvangpolis.nl.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.