Menu
Kunst & Cultuur / Musea

Na verbouwing van 500 miljoen Rijksmuseum heropend

Over twee dagen, 13 april, wordt het Rijksmuseum weer geopend. Het museum is tien jaar lang dicht geweest voor een verbouwing. Waar het budget was vastgesteld op 140 miljoen euro is er uiteindelijk 500 miljoen euro uitgegeven aan de verbouwing van het museum.

Op Peil.nl is een onderzoek gehouden wat Nederland vindt van de kosten van deze verbouwing. Bijna 35 procent van de Nederlands vind 500 miljoen euro heel erg veel geld en denkt dat het voor minder geld ook was gelukt. Het is ook erg veel geld als je bekijkt dat de helft van de Nederlanders nog nooit in het Rijksmuseum is geweest en 32 procent van de Nederlanders aangeeft ook niet van plan te zijn om het komende jaar het Rijksmuseum te bezoeken.

Toch zou een ongeveer gelijk deel wel gekozen hebben voor deze verbouwing van 500 miljoen euro in plaats van een nieuw gebouw van 200 miljoen euro in de buurt van de RAI. 33 procent van de Nederlanders geeft aan het toch te veel geld gegeven, je gaat immers naar het museum voor de stukken en niet voor het gebouw.

Bij de heropening van het museum zal alleen de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn op zijn oude plek hangen, in het hart van het gebouw. Verder zal de tentoonstelling in het Rijksmuseum een overzicht geven van de kunst en geschiedenis van de late Middeleeuwen.

Bent u wel van plan het komende jaar het Rijksmuseum te gaan bezoeken? Combineer het met een luxe weekendje weg.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.