Menu
Eenzaamheid

Mooie ontmoetingen selectie FC Utrecht tijdens ‘Week tegen de Eenzaamheid’

Negen gemeenten in provincie krijgen bezoek van Eredivisionist; #FCUtrechtOntmoet trending
De selectie van FC Utrecht heeft tijdens de ‘Week tegen de Eenzaamheid’ negen gemeenten bezocht in de provincie Utrecht. De spelers bezochten ouderen uit de lokale gemeenschap en daar kwamen enkele mooie ontmoetingen uit voort. De hashtag #FCUtrechtOntmoet was maandagmiddag in Nederland het meest trending topic op Twitter.

In Vianen werd om 14.30 uur afgetrapt door algemeen Wilco van Schaik, die er bij de ouderen in Hof van Batenstein zelfs een wave uit kreeg geperst. Circa 100 ouderen kregen hierna de gelegenheid om topschutters Sébastien Haller en Richairo Zivkovic tijdens een persconferentie de hemd van het lijf te vragen. De spelers namen hierna de tijd en deden na afloop zelfs mee aan een potje bingo.

Op acht andere locaties in de provincie werd het voorbeeld gevolgd. In Woerden en IJsselstein werd een kickoff georganiseerd voor ‘Walking Football’, terwijl in Nieuwegein met een potje zitvoetbal het ijs werd gebroken. Hoofdtrainer Erik ten Hag hing in de tussentijd op het hoofdkantoor van het Nationaal Ouderenfonds te Bunnik aan de lijn met eenzame ouderen. In Stichtse Vecht, Amersfoort, Maarssen en Houten werden ook spelers ingezet om de ouderen een hart onder de riem te steken. Bij elke locatie werden polaroids gemaakt en achtergelaten als een tastbare herinnering aan het bezoek.

Week van de Eenzaamheid
De ‘Week van de Eenzaamheid’ ging vorige week donderdag van start. FC Utrecht adopteerde de week, vanuit de overtuiging dat FC Utrecht het kloppende hart is van de provincie. De maatschappelijke tak van de club streeft ernaar van Utrecht de meest vitale provincie van Nederland te maken. Hierbij richt het zich in de basis op twee doelgroepen: kinderen onder 12 jaar en oudere vanaf 60 jaar. Op deze manier wordt gebouwd aan een FC Utrecht Community: een gemeenschap van mensen met een gedeelde liefde voor voetbal en de club, met de bereidheid iets voor elkaar te doen.

Foto: FC Utrecht Media – Topschutter Richairo Zivkovic pakt zijn ontspanning met een potje bingo