Menu
Vrije Tijd

Kom naar de gezelligste Kerstmarkt van Europa in Valkenburg!

De 28ste kerstmarkt wordt gehouden van 15 november 2013 tot en met 22 december 2013. De Gemeentegrot, met haar tientallen km lange gangenstelsel, zal weer het middelpunt zijn van de Kerstmarkt Gemeentegrot. Aan de voet van de Cauberg, die wereldwijd bekende berg, vindt u de ingang van de Gemeentegrot.

Voor de 28e keer. Daarmee kan men stellen dat de kerstmarkt in de gemeentegrot de oudste ondergrondse Kerstmarkt in Europa is. Nergens zult u in een ondergronds gangenstelsel, door mensenhanden gerealiseerd in ruim 2000 jaren, een Kerstmarkt met een dergelijke historie aantreffen. Dat alleen al geeft een extra dimensie aan het gegeven Kerstmarkt in een grot.

Vanaf 15 november zal de stilte van de ondergrondse gangen weer worden verbroken. Veel bezoekers zullen hun weg dan weer weten te vinden op deze markt: de grootste ondergrondse Kerstmarkt van Europa.
De situering in de eeuwenoude gangen van de grot en de sfeervolle uitwerking van een thema uit de rijke Valkenburgse historie zorgen voor een geheel eigen en aansprekende entourage. U kunt daarbij tevens genieten van een hapje en een drankje in en buiten de grot.

Een algemene erkenning kreeg het gebodene in de voorgaande jaren, met in 2011 meer dan 140.000 bezoekers: een prachtig, sfeervol ingerichte markt die haar weerga niet kent. Ook dit jaar zal aan de presentatievorm weer veel aandacht worden geschonken. De organisatie kiest op deze manier ook voor de formule om mede door deze markt de bezoekers een voorproefje te geven op het Kerstfeest.

Wilt u meer weten over de Kerstmarkt in de gemeentegrot in Valkenburg?

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.