Menu
Vrije Tijd

It giet oan in Het Spoorwegmuseum

Het is inmiddels een traditie aan het worden, in de wintermaanden kan er geschaatst worden in Het Spoorwegmuseum. Het ijs is inmiddels dik genoeg, tussen de treinen van het museum ligt een prachtige overdekte ijsbaan. Vanaf zaterdag 7 december kunnen bezoekers alvast de schaatsen onderbinden voor een rondje om stoomlocomotief SS 326. Op zaterdag 21 december gaat Winter Station van start, het gezellige familie-evenement in de kerstvakantie met dagelijks optredens en activiteiten.

Winter Station
Met de prachtige aankleding, de geur van poffertjes en oliebollen en de vrolijke muziek staat Winter Station ieder jaar garant voor een heerlijk dagje uit voor de hele familie. Van 21 december 2013 t/m 5 januari 2014 verkeert het hele museum in sfeervolle wintersfeer. Dagelijks is er een gevarieerd programma met live-muziek, workshops en (kinder)activiteiten. Nieuw dit jaar zijn de ice carving demonstraties. Op het buitenterrein hakt een kunstenaar de mooiste vormen uit grote blokken ijs. De kunstenaars komen direct van het IJsbeelden festival in Zwolle. De beelden zijn gedurende Winter Station te zien, mits het niet te hard dooit natuurlijk…

IJsbaan en carrousel
De ijsbaan en de carrousel blijven publiekstrekkers van jewelste. Het blijft magisch om te schaatsen tussen de oude treinen van het museum of rondjes te draaien in de antieke draaimolen uit 1903. Schaatsen zijn gratis te leen.

Winter Station
21 december t/m 5 januari van 10.00 tot 17.00 uur. Op 1 januari gesloten.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.