Menu
Huisdieren

Honden weetjes, kent u deze al?

honden weetjes

Heeft u zelf honden of wilt u graag honden hebben? Er zijn honden weetjes die wat minder bekend zijn maar die wel erg handig en leuk zijn om te weten. Door deze weetjes te lezen zult u meer te weten komen over uw eigen hond en zult u ze misschien beter begrijpen.

Waarom plassen reutjes met hun poot omhoog

Wat erg opvallend is dat het plassen bij mannetjes en vrouwtjes erg verschillend zijn. Zo gaan de vrouwtjes eigenlijk altijd zitten terwijl het mannetje een van hun achtpoten optilt. Ze doen dit eigenlijk om hun urine hoger tegen de boom of lantaarnpaal te krijgen. Ze willen namelijk groot en intimiderend zijn en daarbij helpt het om dus hoger te plassen.

Niet alleen chocola is schadelijk

Een van de honden weetjes is dat honden geen chocola mogen hebben. Er zit namelijk een stofje in die ze zelf niet af kunnen breken. Naast chocola zijn er dus ook andere dingen die honden absoluut niet mogen hebben. Zo zijn ook druiven, rozijnen, macadamia noten, gekookte ui of dingen met cafeïne schadelijk. Ook in appel en peerzaden is arseen te vinden dat dodelijk kan zijn voor een hond. Het is wel hoe groter de hond hoe minder schade het zal opleveren maar het is ook voor hun niet goed.

Waarom draaien ze rondjes

Wanneer honden maar ook kanten gaan slapen draaien ze vaak een aantal rondjes voordat ze echt gaan liggen. Dit is eigenlijk instinctief gedrag wat ze normaal in het wild gebruiken. Zo zorgen ze ervoor dat het lange gras platter word en maken zo een heerlijk bedje. Wanneer ze dus vooraf op het kussen gaan krabben om het goed te leggen hoort dus ook bij dit instinct om zo lekker en zacht te kunnen slapen.

Ook honden zweten

Er wordt gezegd dat honden eigenlijk helemaal niet zweten. Het klopt zeker dat ze minder zweten en dat ze bij warm weer moeite hebben met het zoeken van verkoeling. Honden zweten namelijk via hun voetjes. Het is dus bij warm weer belangrijk om hun voetjes goed bij te knippen of laat ze afkoelen in een voetenbadje. Ze raken dus niet helemaal bezweet maar zweten wel degelijk.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.