Menu
Vrije Tijd

Het Grondwet Festival: groots evenement in Den Haag

Op zaterdag 29 maart bestaat de Nederlandse Grondwet precies 200 jaar. En dat wordt gevierd, met een groots evenement voor het hele gezin! Iedereen is van harte uitgenodigd om deze bijzondere dag te komen vieren in Den Haag tijdens het Grondwet Festival. Een dag vol feest, kijkjes in paleizen en historische gebouwen, spannende attracties en nog veel meer activiteiten, die bijna allemaal gratis toegankelijk zijn.

Aan het Grondwet Festival doen zo’n 60 organisaties mee. Zij openen deuren die normaal gesloten blijven, organiseren gratis workshops, lezingen, theatervoorstellingen en nog veel meer. Dit is dé kans om de mooiste historische gebouwen van Den Haag van binnen te bekijken. Bezoek de Ridderzaal, de Eerste en Tweede Kamer, de Trêveszaal, het Vredespaleis of het Catshuis. Buiten op het Plein, de Hofplaats, rondom de Hofvijver en op het Lange Voorhout zijn vele attracties, activiteiten, straattheater, workshops en demonstraties van bijvoorbeeld de Koninklijke Landmacht. En wat dacht je van een spectaculair riddertoernooi op het Lange Voorhout of een tochtje in een metershoge Skywatch?

Het programma van het Grondwet Festival op zaterdag 29 maart duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Bijna alle activiteiten zijn gratis. Kijk voor alle informatie op www.grondwetfestival.nl.

Het Grondwet Festival wordt georganiseerd door het Nationaal Comité en het Haags Comité 200 jaar Koninkrijk. De viering van 200 jaar Koninkrijk loopt van 30 november 2013 t/m 26 september 2015 en bestaat uit zes nationale evenementen. De start van de viering begon op 30 november 2013 met onder meer de nagespeelde
landing van prins Willem Frederik op Scheveningen. Het Grondwet Festival op 29 maart is het tweede evenement.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.