Menu
Financieel

Helft ouderen moeilijker aan een nieuwe baan

Ouderen hebben, na het aflopen van de WW, meer moeite met het vinden van een nieuwe baan.

Verschil jongeren en ouderen
Jongeren blijven gemiddeld veel korter in de WW dan 55-plussers. 75 procent van de werkzoekenden binnen alle leeftijdsgroepen heeft vorig jaar binnen zes maanden weer een nieuwe baan gevonden, zo meldt de Volkskrant op basis van onderzoek uitgevoerd door het UWV. Verschillen tussen de leeftijdscategorieën zijn groot, zo vinden jongeren veel sneller een nieuwe baan.

Werkervaring
55-plussers hebben vaak een langere periode bij één bedrijf gewerkt wat hun werkervaring eenzijdig maakt. Het UWV stelt dan ook dat bedrijven en personeel meer moeten investeren in de scholing van werknemers. Door hun kortere arbeidsverleden zitten jongeren gemiddeld minder lang in de WW. Namelijk 3,3 maanden, terwijl 55-plussers gemiddeld 30,3 maanden in de WW zitten. Zes maanden na afloop van deze periode heeft 48 procent nog steeds geen baan.
Het aantal werkenden 55-plussers is wel gestegen, ondanks dat zij meer moeite hebben om een nieuwe baan te vinden. In 2005 waren er nog 769 duizend werkende 55-plussers, in 2011 was dit al 1,1 miljoen.
Mocht het wetsvoorstel betreffende de Wet Werk en Zekerheid van minister Asscher (Werk) door de Tweede Kamer komen, dan wordt de periode dat iemand in de WW kan zitten verlaagd van 38 naar 24 maanden.

Bron: www.nrc.nl 

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply