Menu
Kunst & Cultuur

Grey Power: Grootouders volgens kleinkinderen

Met Grey Power zet Yoni Lefévre grootouders in een ander daglicht. Met behulp van tekeningen van kleinkinderen zien zij er actief en vitaal uit.

Actieve ouderen

Lefévre liet een aantal kinderen een tekening maken van hun oma of opa. Aan de hand van deze tekening is vervolgens een foto bewerkt. Het resultaat is een aantal surrealistische bewerkingen van grootouders. Door de jeugdige fantasie van de kindertekeningen over te dragen naar de fotobwerkingen komen de grootouders in een actief en vitaal daglicht te staan.

Door de ogen van een kind

De tekeningen, en later ook de fotobewerkingen, laten ons zien hoe kleinkinderen hun grootouders zien. Volgens de kleinkinderen zijn hun grootouders helemaal niet grijs en oud maar hartstikke vitaal. Opa en oma staan nog midden in het leven en doen nog allerlei leuke dingen.

De snelbewegende maatschappij was voor Lefévre vooral een reden om deze reeks te maken. In hedendaagse samenleving staan mensen al snel langs de zijlijn en zijn ze lang niet altijd meer onafhankelijk. Grey Power laat eens een ander licht over deze mensen schijnen.

Alle tekeningen en foto’s zijn hier te bekijken.

http://www.yonilefevre.com/index.php/grey-power

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.

No Comments

    Leave a Reply