Menu
Weekendje weg

Golden Tullip Arnhem–Doorwerth ontvangt Golden Green Key

Vandaag ontving Golden Tulip Arnhem-Doorwerth de golden Green Key tijdens de landelijke Green Key uitreikingen van 2011. De Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en met zorg omgaan met het hotel in de natuurlijke omgeving.

Trots op het team
General Manager Eric van der Hulst van Golden Tulip Arnhem-Doorwerth is erg trots op het behalen van het keurmerk. “We hebben als team hard gewerkt om aan de eisen van Green Key te voldoen. We hebben veel geïnvesteerd om aan de strenge milieu eisen te voldoen. Daarnaast gebruiken we nu onder andere milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, maken gebruik van zeepdispensers in plaats van wegwerpverpakkingen en hebben gescheiden afvalstromen.”
De Green Key is een steeds groter wordend symbool waaraan kwaliteitsbedrijven te herkennen zijn. Stichting KMVK (Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit) kent het keurmerk voor één jaar toe en voert elk jaar controles uit.  “Overigens betekent het niet dat we, nu we de Green Key hebben ontvangen, niets meer doen aan duurzaam ondernemen,’” aldus Eric van der Hulst. “Het Green Key certificaat is voor ons een goede stimulans om op zoek te blijven gaan naar nieuwe milieuvriendelijke maatregelen”.

Golden Tulip Arnhem Doorwerth
Het hotel is enkele maanden geleden grondig gerenoveerd. Een deel van het hotel heeft een milieuvriendelijk groen dak gekregen. Ook door veel gebruik te maken van natuurlijke materialen en hergebruik van oude materialen bij de verbouwing, benadrukt Golden Tulip Arnhem-Doorwerth zijn groene karakter. In januari van dit jaar onving het hotel uit handen van Sita Nederland al het CO2 certificaat dat aan organisaties wordt uitgereikt die een aanzienlijke bijdrage leveren aan de vermindering van CO2-uitstoot bij de verwerking van bedrijfsafval.

Met een reeks aan mogelijkheden en faciliteiten voor zowel de zakelijke- als de vrijetijdsgast is Golden Tulip Arnhem-Doorwerth het kloppend hart van de Veluwe. Het hotel bestaat uit o.a. 118 kamers, 23 multifunctionele vergaderzalen en 2 congreszalen voor maximaal 500 personen per zaal, een binnen- en buitenzwembad en tennisbanen.

Over Louvre Hotels & Golden Tulip
Met meer dan 1.000 hotels in 42 landen is Louvre Hotels de op een na grootste Europese en wereldwijd de 8ste hotelketen. De keten is eigendom van Starwood Capital Group.

Golden Tulip, onderdeel van Louvre Hotels, heeft bijna 50 jaar ervaring als franchiseonderneming en heeft hotels in het midden-, hoog-, en luxe segment. De groep omvat meer dan 200 hotels en een totaal van 27.000 kamers. De merken Tulip Inn (drie sterren), Golden Tulip (vier sterren) en Royal Tulip (vijf sterren), bieden in Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika een internationale standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch.

Louvre Hotels voert naast Golden Tulip de merken Premiere Classe, Campanile, Kyriad en Kyriad Prestige. Louvre Hotels is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en Tulip Inn (55 hotels), Campanile (21 hotels) en Premiere Classe (2 hotels).

Zie voor meer informatie www.goldentulip.com of www.louvre-hotels.com

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.