Menu
Gezonde voeding

Gezonde verkoelende drankjes

Gezonde verkoelende drankjes

Met lekker weer kan het soms leuk zijn om een nieuw drankje uit te proberen. Hoe fijn is het als dit drankje ook nog eens gezond is! Hier zijn een paar gezonde verkoelende drankjes om u te helpen af te koelen bij mooi weer of een gezellige avond. Niet alleen verfrissend, maar ook voedzaam en gezond.

Gezonde verkoelende drankjes

1. Komkommer-limoenwater
Snijd komkommer en limoen in plakjes en voeg ze toe aan een kan met water. Laat het een paar uur trekken in de koelkast en geniet van verfrissend water met een vleugje smaak.

2. Kokoswater
Kokoswater is van nature verfrissend en hydraterend. Het bevat ook elektrolyten die uw lichaam nodig heeft op warme dagen. Drink het rechtstreeks uit de kokosnoot of koop kant-en-klare kokoswaterpakken.

3. Groene smoothie
Blend verse bladgroenten zoals spinazie of boerenkool met vers fruit naar keuze, zoals banaan, ananas of mango. Voeg wat water, ijsblokjes of kokoswater toe naar wens.

4. Iced matcha latte
Meng matchapoeder met wat warm water om het op te lossen. Voeg vervolgens melk naar keuze toe, zoals amandel- of haverdrank, en giet het mengsel over ijsblokjes. Roer goed en geniet van deze verkoelende groene thee-variant.

5. Infused water met bessen en kruiden
Voeg een handvol verse bessen, zoals aardbeien, frambozen of bosbessen, toe aan een kan met water. Voeg ook wat gehakte verse kruiden toe, zoals munt of basilicum. Laat het enkele uren in de koelkast staan ​​om de smaken vrij te geven.