Menu
Financiële dienstverlening

Geld lenen op latere leeftijd, hoe werkt dit?

Wilt u zo graag een nieuwe badkamer, keuken of wilt u een camper aanschaffen? Op latere leeftijd kan het echter lastiger zijn om een lening te krijgen. Wat kan wel en wat kan niet? Is het nog hetzelfde als voorheen of zijn er juist meer of minder mogelijkheden? Ik heb alles voor u op een rij gezet.

Senioren lening vanaf 60 jaar

Het is nog zeker mogelijk om te lenen wanneer u 60 geweest bent. Nu scheelt het ook nog eens dat de levensverwachting erg gestegen is, daardoor hoeft u niet voor uw 68ste maar voor uw 78ste de lening af te lossen. Het is dus zeker haalbaar om een lening af te sluiten voor iets dat u echt graag zou willen hebben.

Lenen na uw 74ste

Helaas is het niet meer mogelijk om na uw 74ste nog een lening te krijgen. Wilt u graag nog een lening hebben doe dit dan ook voor uw 74ste. Wanneer u al een lening heeft moet deze voor uw 78ste afgelost worden dus daar is nog wel wat meer ruimte in. Er moet natuurlijk nog wel tijd zijn om de lening af te kunnen lossen dus banken hebben besloten om na het 74ste levensjaar geen leningen meer te verstrekken.

Hoe werkt deze lening?

Na uw 60ste is er een speciale seniorenleningen wat ook komt met een aantal voordelen. Zo kunt u vaak extra aflossen zonder extra kosten, wanneer u een financiële meevaller heeft kunt u makkelijker uw lening aflossen. Het is ook mogelijk om zelf een aantal zaken af te stemmen, zo kunt u zelf de incassodatum bepalen. Dit kunt u dan makkelijk afstemmen op uw AOW of aanvullende pensioen. De rente en looptijd van de lening staan ook vast zo weet u vooraf wat u moet betalen dat ook wel erg prettig is.

Heeft u nog een wens die u uit wil laten komen?