Menu
Nieuw-Zeeland

Feestdagen in Nieuw-Zeeland

Het is bijzonder om tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland een feestdag mee te maken. De meeste feestdagen die ze vieren, worden ook door ons gevierd zoals kerstmis en nieuwjaar en pasen. Maar er zijn ook feestdagen die juist voor Nieuw-Zeeland bijzonder zijn!

Waitangi Dag

Op 6 februari 1840 werd het Waitangi verdrag getekend. Dit was een verdrag tussen de lokale Maori bevolking en het Britste rijk, vanaf toen is Nieuw-Zeeland verklaard tot zelfstandige Britse kolonie. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over de verdeling van de grondgebieden tussen de Maori bevolking en de Britse koloniën. Anno 2015 wordt er op deze dag van alles georganiseerd. In alle steden en dorpen zijn markten met kunst, eten en kleding!

Anzac Dag

Anzac Day wordt ieder jaar op 25 april gevierd. Het is de dag de Nieuw-Zeeland in 1915 Turkije binnen voel en daarmee deel uit maakte van de eerste wereldoorlog. Hierbij zijn veel militairen uit Nieuw-Zeeland en Australië gevallen, welke worden herdacht op deze dag.

Queen’s Birthday

Tijdens deze feestdag, iedere eerste maandag van juni, wordt de verjaardag van de Britse Koninging Elisabeth ll gevierd. Zij werd gekroond op 2 juni 1953.

Labour Day

De 4e maandag in oktober is het Labour Day, ook wel de dag van de arbeid.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.