Menu
Computer & Internet / Hobby

Even kort alle technologische termen

Tegenwoordig vliegen de nieuwe technologische termen en verschillende merken u om de oren, maar wat betekenen ze allemaal precies? Hoe werkt het en waar heeft u het voor nodig? Hier voor u alles even op een rijtje.

Tablettablet
Steeds meer senioren maken al gebruik voor een tablet. Voor de gene die hier niet mee werken even een korte uitleg. Een tablet 
is een soort computer en een groot aanraakscherm. De functies van een tablet zijn bijna hetzelfde als voor de computer. Een tablet is kleiner en kunt u zo onder u arm meenemen. Het verschil met een computer is dat een tablet geen computer en een muis heeft. U kunt met uw vinger op het scherm aanraken wat u nodig heeft. De meest bekende tablet is de Ipad van het merk Apple.

Smartphone
De jongere generatie heeft allemaal een smartphone, maar wat is een smartphone precies? Een smartphone is een mobiele telefoon met heel mogelijkheden. Naast bellen en smsen kunt u met deze telefoons ook e-mailen, spelletjes spelen en internetten. U kunt het zo gek niet bedenken of het kan met de smartphone. Zo gebruiken veel mensen hun smartphone bijvoorbeeld ook als routeplanner.

Applicatie
Een applicatie, ook wel een ‘app’ genoemd, is een klein programma wat u op uw telefoon kunt installeren. Vroeger stonden deze programma’s al op uw telefoon, tegenwoordig kunt u heel veel verschillende applicaties downloaden. Zo kunt u e-books lezen of uw reis met het openbaar vervoer plannen. 

Whatsapp
sociale mediaU heeft een kleinkind, buurmeisje of neefje vast wel eens horen roepen: ‘Even   appen.’ Hiermee bedoel ze even whatsappen. Whatsappen is een nieuwe vorm van smsen. Via Whatsapp kunt u korte tekstberichten sturen naar elkaar. Het verschil met smsen is dat u voor deze tekstberichten niet hoeft te betalen. U hoeft enkel bij het downloaden van de applicatie een bedrag van €0,89 cent te betalen.


3G of 4G?
Op uw smartphone heeft u buitenshuis internet via 3G. Dit geeft de draadloze internetverbinding aan en deze krijgt u standaard bij het afsluiten van uw telefoonabonnement.

Langzaam komt nu ook 4G op de markt. Als u dit op uw telefoon heeft betekent dit dat uw internet sneller werkt. Websites laden sneller en filmpjes spelen af zonder te haperen.

WIFI
Een andere vorm van een draadloze netwerk is WIFI. WIFI staat voor Wireless Fidelity. In huis heb je een vaste internetverbinding via de TV-kabel. Door een draadloze router hierop aan te sluiten kunt u ook met uw telefoon gebruik maken van deze internetverbinding. Vaak moet u hiervoor wel een bepaalde code invoeren, waardoor niet iedereen zomaar gebruik kan maken van uw internetverbinding.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.