Menu
Coronavirus

Coronacijfers van vandaag

Coronanieuws

Coronacijfers van vandaag

In het afgelopen etmaal zijn er 4.032 positieve coronatesten gemeld bij het RIVM. Dit aantal ligt hoger dan gisteren maar dit heeft er mee te maken dat er op maandag altijd minder positieve testen zijn daar er in het weekend minder wordt getest. Het aantal van vandaag ligt ook lager dan het weekgemiddelde, deze was de afgelopen 7 dagen 4.569. Daarnaast meldt het gezondheidsinstituut 66 doden, maar deze patiënten zijn niet allemaal de laatste 24 uur overleden.

Bekijk al het coronanieuws bij het RIVM.

Reproductiegetal gestegen

Het RIVM laat weten dan de vooruitzichten nog niet goed zijn. Er werden de afgelopen week namelijk steeds meer besmettingen gemeld en het reproductiegetal is dan ook flink gestegen. Deze lag nét onder de 1 maar is nu omhoog geklommen naar 1,14. Ook van de andere coronavarianten die we kennen, bijvoorbeeld de Britse variant, is het reproductiegetal gestegen.

Het RIVM ziet echter wel positieve effecten in het vaccinatieprogramma. De afgelopen tijd zijn er namelijk steeds meer positieve testen gemeld in alle leeftijdsgroepen behalve bij de zeventigplussers. Zij zijn namelijk al gevaccineerd.

Al het coronanieuws vindt u op de site van de rijksoverheid en de ontwikkelingen volgt u via het RIVM.