Menu
Vrije Tijd

Bloemencorso in de Bollenstreek

Bloemencorso Bollenstreek 30 april – 4 mei 2014 thema: Energie!

Van 30 april tot en met 4 mei bruist het in de Bollenstreek. Die week worden de praalwagens van 30 april tot en met 2 mei gestoken in de Klinkenberghal in Sassenheim.

Op vrijdagavond 2 mei vindt in Noordwijkerhout de officiele start van de 67ste editie van het Bloemencorso Bollenstreek plaats. Vanaf 14.00 uur staan drie praalwagens in het centrum van Noordwijkerhout opgesteld. Vanaf 18.00 uur staan alle praalwagens en luxe wagens in een lange lint opgesteld. U kunt langs de corsowagens lopen en de bloemenpracht van dichtbij bewonderen en fotograferen.

Om 21.15 uur trekt het Bloemencorso verlicht door het centrum van Noordwijkerhout.

Op zaterdag 3 mei vertrekt het Bloemencorso om 9.30 uur vanaf de Wilhelmboulevard in Noordwijk naar Haarlem. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden, waar het in de namiddag de fameuze Keukenhof Corso Boulevard passeert.

Het corso komt ‘s avonds rond 21.30 uur verlicht het centrum van Haarlem binnen. Zondag 4 mei staan de praalwagens op de Grote Markt in Haarlem opgesteld.

Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. Het corsothema is in 2014 “Energie!”

De optocht bestaat uit zo’n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Meer weten over de Bloemencorso in de Bollenstreek met als hoogtepunt de optocht op 3 mei?

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.