Menu
Spaargeld & Pensioen

Bankzaken regelen met uw partner – Deze tips kunnen helpen

Bankzaken regelen

Het is soms lastig om samen met uw partner de bankzaken te regelen. Vaak wordt er gezegd ‘dit regelt mijn partner’ het is echter belangrijk om hier samen naar te kijken. Zo hebben jullie hier beide inzicht in en kunnen jullie het eens worden over hoe jullie de bankzaken regelen.

Welke bankzaken moet u regelen?

Hebben jullie al een gezamenlijke rekening of willen jullie er graag een openen? Overleg dan welke kosten er vanaf gehaald worden dit zal waarschijnlijk de hypotheek en boodschappen zijn. Zijn er nog andere lasten die jullie hier vanaf willen halen check dan op welk bedrag jullie uit komen en hoeveel jullie zelf over moeten maken van jullie loon. Het gedeelte hoe jullie het loon gaan verdelen is een vraag waar jullie even voor moeten zitten dit kan namelijk op verschillende manieren. Zo kunnen jullie allebij het zelfde bedrag over maken maar wanneer jullie lonen verschillen is dit misschien niet de beste optie. Wat ook een goede optie kan zijn is dat jullie een bedrag over maken zodat jullie even veel over houden. De laatste optie is om een bepaald percentage over te maken zodat de gene die meer verdient ook meer op de gezamenlijke rekening zet.

Wat als iemand schulden heeft?

Dit is een onderwerp dat goed besproken moet worden zodat er geen verwarring kan ontstaan. Het kan namelijk zijn dat iemand schulden met zich mee brengt door een studie of een investering. Bedenk goed hoe dit op gelost moet worden want deze schuld is niet van u. Kan de schuld afgelost worden zonder een wijziging aan te brengen? Of besluiten jullie om beide minder over te maken naar de gezamenlijke rekening zodat de ander de schuld af kan lossen en de ander kan sparen.

Hebben jullie al een spaardoel?

Maken jullie beide geld over naar de gezamenlijke rekening en komt alles goed uit met de vaste lasten? Wellicht houdt u zelfs wat over op deze rekening? Dan is het goed om ook op uw gezamenlijke rekening te sparen voor bijvoorbeeld een vakantie maar ook voor een nieuwe keuken of auto kan er gespaard worden. Bespreek ook met uw partner waarvoor dit geld bedoel is zodat jullie met een reden sparen. Zo kan er geen discussie ontstaan wanneer jullie het geld aan andere dingen uit willen geven.

Zorg voor goede bankzaken en zorg dat jullie beide op de hoogte zijn.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.