Menu
Curaçao

Absolute Must see’s in Willemstad

Een bezoek aan Curaçao is altijd bijzonder. De kleurrijke gebouwen en relaxte sfeer maken elk bezoek uniek en werkelijk een feest! Toch springt er één stad uit, Willemstad. In de hoofdstad van Curaçao vind je de gekleurde koopmanshuizen langs de handelskade en loop je over de pontjesbrug richting de wijk Otrobanda. Er is zoveel te beleven in deze feestelijke hoofdstad, wij willen de keuze iets makkelijker maken door enkele must see plekken toe te lichten!


Riffort Village

Een winkelcentrum gebouwd in de stijl van Willemstad, binnen in een oud fort. Rif Fort is een unieke samenstelling van luxe en cultuur. Het Rif Fort en Renaissance mall biedt ruimte aan verschillende kleding winkels zoals: Armani Exchange, Diesel, Hilfiger Denim en mango.

Klaar met winkelen? Schuif dan aan bij één van de restaurants of bestel een kleurige cocktail bij een cocktailbar. Het Rif Fort en Renaissance mall heeft voor ieder wat wils!

Historisch museum Kurá Hulanda

Een absolute must see tijdens je rondreis Curaçao. Het historische museum Kurá Hulanda is zowel museum als resort. Het laat niet alleen de indrukwekkende manier van leven in de tijd van de slavernij zien, maar biedt ook een inzicht in de oorsprong van de mens, de Afrikaanse slavenhandel en West-Afrikaanse rijken. Een bijzonder diverse tentoonstelling die hier te allen tijde wordt getoond.

Bij binnenkomst vind je een groot standbeeld in de vorm van Afrika, aangezien Afrika in veel invloeden over heel Curaçao te vinden is. Denk hierbij aan de feesten, maaltijden en muziek die allemaal voortgekomen zijn uit Afrikaanse invloeden.

Neem een tour door de tijd, kom meer te weten over de gruwelijke slavenhandel en verdiep je in de culturele achtergrond van Willemstad. Leer de overheersende culturen van Curaçao kennen en bezoek vijftien authentieke gebouwen in het museum en ontdek het verhaal van dit bijzondere land.

Plasa Marshe Bieu
DTenzing Travel, Willemstad, KokoLoko, Koko, Loko, Restaurante overdekte oude markt van Punda, ook wel Plasa Marshe Bieu genoemd is een ware culturele hotspot.Wil je de echte lokale gerechten van Willemstad ontdekken, dan ben je hier aan het goede adres. Geniet van de Kuminda Krioyo door de vers gebakken vis te proeven, of ga voor een stoofschotel van geitenvlees: Stoba di Kabritu. Toch iets minder exotisch? Ga dan voor een Stoba di Galiña. Een stoofschotel van kip die je smaakpappillen doet tintelen!

Waarschijnlijk zul je op elke tafel een pittig maar frisse dressing vinden die perfect past bij de culinaire lekkernijen! Houdt er wel rekening mee dat hier een flink pittige smaak aan vast zit!~

Wist je dat: De markt vrijwel altijd tot 15:00 uur geopend is! Kom dus op tijd.

Koningin Emmabrug

Een historische brug die de wijken Punda en Otrobanda met elkaar verbindt. De Koningin Emmabrug heeft een rijke historie, die begint in 1888.

Destijds een tolbrug, de koningin Emmabrug of wel “Swinging Old Lady” is de enige houten draaibrug in de wereld en is maar liefst 168 meter lang. In de tijd van het tolsysteem mochten arme mensen zonder schoenen gratis naar de overkant, terwijl de mensen met schoenen moesten betalen voor de overtocht.

Een rijke historie, dat heeft de Koningin Emmabrug. De brug heeft de volledige geschiedenis van Curaçao meegemaakt en is daarmee een niet te missen object van culturele waarde.

Ook zo’n zin gekregen in een bezoek aan Curaçao? Kijk dan hier voor niet te missen Beach & Food suggesties

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.