Menu
Inrichting & Wooncomfort

Voordelig sanitair en douchecabines

De badkamer, voor de meeste van ons een heel belangrijk onderdeel van ons huis. Sanitair uitzoeken kan daarom een lastige opgave zijn. Douchecabines zijn er in vele formaten en stijlen, minimalistisch van stijl of juist stijlvol. En een douchebak vormt een belangrijk onderdeel van uw totale douche. In dit artikel deel ik met u alle belangrijke informatie over douchecabines en douchebakken.

Douchecabine
Zoals u al las, bestaat een douchecabine uit verschillende soorten formaten en stijlen. Er zijn zowel ruime als compacte douchecabines, met één of 2 deuren. De keuzes zijn eindeloos. Het is maar net wat uw wensen en behoeften zijn voor een douchecabine. Stel dat u een douchecabine zoekt voor uw nieuwe badkamer, dan kunt u zich het best laten inspireren door een grote collectie douchecabines van Sanitairtotaal. Een Sanitairtotaal douchecabine voldoet aan veel specifieke eisen. Wellicht vindt u veiligheid belangrijker dan een stijlvolle douche. Dan is een ruime douche fijn, waar er ruimte is voor het aanbrengen van een opklapbaar zitje en moet er geen hoogte verschil zijn tussen de badkamer vloer en de douchevloer.

Draaideur of schuifdeur?
Een douchecabine met een schuifdeur of met een draaideur die opendraait, welke kiest u? Wanneer uw douchecabine zich in een compacte ruimte bevindt, dan kunt u het beste kiezen voor een douchecabine met een schuifdeur. Deze neemt het minste ruimte in beslag. Heeft u een grote badkamer en alle ruimte? Dan is een douchecabine met een draaideur modern en extra stijlvol!

Doucheglas en veiligheid
Voor uw eigen veiligheid is het wel zo belangrijk dat uw douchecabine is voorzien van moderne veiligheidsglas. Wat deze glas bijzonder maakt is dat het erg stevig is en in zeldzame gevallen alleen kan breken. Mocht het glas breken, dan valt het glas uiteen in duizenden zeer kleine stukjes. Zonder splinters dus, waardoor u zeker weet dat u of uw kleinkinderen geen verwondingen op zullen lopen. Ook bij  het kiezen van het glas zijn er genoeg keuzes en diverse mogelijkheden die aansluiten bij uw persoonlijke wensen.

Douchebakken
Bij het kiezen van een douchecabine hoort u ook na te denken over een douchebak. Als u hier interesse in heeft, is het goed om na te denken over de aanschaf hiervan en wat voor soort douchebak uw voorkeur heeft. Welke vorm, grootte en hoogte past bij de manier waarop u er gebruik van wenst te maken? Bij het kiezen van de juiste douchebak, zult u zeker weten de komende jaren optimaal plezier er van hebben!

Sanitair uitzoeken doet u dus niet zomaar even. Vooral niet wanneer het gaat om een douche. U koopt immers artikelen die aankomende jaren in uw huis staan. Wilt u daarbij ook nog het liefst op uw centjes letten? Voor inspiratie kijkt u op Sanitairtotaal douchebak!

Goede kwaliteit is dan zeker ook een heel belangrijk element om zo voor een langere tijd te kunnen genieten van de badkamer van uw dromen.