Menu
Gezondheid

100.000e screening in de OOGbus

Op 12 februari heeft de 100.000e screening in de OOGbus plaatsgevonden. Mevrouw Van Zanten-Ruigrok was de gelukkige en ontving een OOGbus-taart en bloemen.

Ze is erg gelukkig met de OOGbus. ‘Ik heb mijn bril inmiddels vier jaar en had het vermoeden dat ik slechter was gaan zien. Ik was daarom erg blij toen ik net als twee jaar geleden werd uitgenodigd om mijn ogen in de OOGbus te laten screenen’, aldus de vrouw.

De OOGbus is een initiatief van het Oogziekenhuis Rotterdam, Het Oogzorgnetwerk en zorgverzekeraar CZ. Vanaf 2008 bestaat de OOGbus om de oogzorg dichter bij de oudere bevolking te brengen. De OOGbus neemt dagelijks een andere standplaats in bij een verzorgingstehuis in het land, waarna een optometrist het gezichtsvermogen en de gezondheid van de ogen screent van 55-plussers. Deze mensen worden uitgenodigd door de aangesloten zorgverzekeraar.

About Author

Ik vind het erg leuk om u leuke tips voor een dagje uit of weekendje weg te geven.