Menu
Fietsen

Ultramotor introduceert A2B Metro – Innovatieve ‘crossover’ tussen elektrische fiets en scooter

In het voorjaar van 2011 komt Ultramotor met een uniek elektrisch vervoerconcept: de A2B Metro. De A2B Metro is een unieke ‘crossover’ tussen een sportieve elektrische fiets en een scooter. Een nieuw segment binnen het elektrisch vervoer. Voorjaar 2010 introduceerde Ultramotor al de A2B Hybrid, een fiets met elektrische trapbekrachtiging.

Met de A2B Metro hoeft niet getrapt te worden, je accelereert snel door gas te geven met de gashandle op het stuur – ‘power on demand’. De A2B Metro combineert de voordelen van een fiets –sportief, compact en wendbaar- met de voordelen van een scooter: je komt uitgerust aan op de plaats van bestemming en hoeft niet zelf te trappen.

De A2B Metro is een milieuvriendelijke vervoersoplossing voor mensen die relatief grotere afstanden willen afleggen, bijvoorbeeld net te ver om te fietsen. Met de A2B Metro kan op het fietspad gereden worden, in tegenstelling tot (electrische) scooters. Tevens rijdt men de A2B Metro zonder helm. De A2B Metro biedt een goede oplossing voor stadsvervoer voor werk en plezier. De unieke crossover kan gemakkelijk worden gestald in fietsenrekken, in tegenstelling tot een scooter.

De A2B Metro biedt ‘power on demand’. Om te rijden geef je gas zoals op een scooter. De A2B Metro haalt soepel het wettelijke maximum van 25 km/u en heeft een bereik van 35 kilometer. Met de optionele extra accu, die mooi in de bagagedrager is geïntegreerd, kan het bereik nog eens verdubbeld worden. Het opladen van de accu gebeurt via een normaal stopcontact en binnen nauwelijks 2 uur is de accu meer dan 80% opgeladen. De A2B Metro is makkelijk te parkeren en biedt ergonomisch comfort door de vering in het frame en de voorvork. De unieke elektromagnetische aandrijving met directe versnelling is efficiënter dan alternatieven. Het geheel is goedkoop in gebruik en onderhoud. Het elektriciteitsverbruik bedraagt nog geen 2 euro per 1000km.De gepantenteerde aandrijving van Ultramotor is geintegreerd in het achterwiel, acceleert zonder schakelen en is volledig geruisloos.

De A2B Metro is stoer gestyled, en heeft sterke overeenkomsten met de looks van een mountainbike, met comfortabele, hoogwaardige vering. A2B e-bikes worden ontworpen in de eigen designstudio in Berlijn, waarbij de gepatenteerde aandrijving de basis vormt van alle designs. Het state-of-the-art frame van de A2B Hybrid is simpel gezegd ‘om de motor heen’ ontworpen voor optimale prestaties. Dit is uniek, want bij andere elektrische fietsen wordt meestal een motor op een traditioneel en bestaand frame geplaatst.

Na succesvolle introducties in de V.S., Engeland en Duitsland is de A2B Metro nu verkrijgbaar in Nederland en België. De adviesprijs is €2795,-. Het model is beschikbaar in wit, geborsteld aluminium en zwart, met een ruime keuze aan accessoires. Voor verkoopadressen en foto’s: http://www.ultramotor.com.