Menu
Dagje uit

Zomers uitstapje naar de dierentuin, zo gaat het nu

In de zomer zullen veel mensen in eigen land blijven en waarom niet Nederland heeft zo veel mooie plekken. Het is dan ook leuk om eens een andere dierentuin te bezoeken en bekijk de dieren eens van dicht bij. Wegens de maatregelen zal een dierentuin bezoek er toch iets anders uit komen te zien. Ik heb de  grote dierentuinen op een rijtje gezet met hun verschillende maatregelen zodat u veilig op pad kunt.

Online tickets en regels

Bij elke dierentuin dient u online te reserveren, normaal kunt u ter plaatsen een kaartje halen en naar binnen lopen maar dit gaat helaas niet. Door te reserveren kunnen ze zien hoeveel mensen er binnen zijn en hoe laat ze komen. Zo kunnen ze er voor zorgen dat niet iedereen op het zelfde moment komt en dat er geen rijen ontstaan. Wanneer u een dierentuin wilt bezoeken kunt u op de site kijken en uw plekje reserveren. Dit kan soms de dag er voor nog als u geluk heeft maar heeft u al een datum reserveer dan snel voordat uw gewenste tijd niet meer kan. Op elk park zullen ze de 1,5 meter aan kunnen houden en zal er bewegwijzering komen zodat alles eenrichtingsverkeer is. De toiletten en andere zaken zullen vaker gereinigd worden.

Een bezoek aan Burgers’ Zoo

Op het park wordt de 1,5 gehandhaafd en zorgen ze hierbij voor voldoende ruimte. Er is heldere informatie aanwezig en ook vindt u handige bewegwijzering zodat u geen tegenliggers tegen kunt komen. De toiletten zijn open en worden uiteraard extra schoongemaakt. De kinderen kunnen buiten lekker de speeltuin in maar de binnenspeeltuin is helaas gesloten. Wilt u wat gaan eten? Enkele restaurant zijn open, 1 persoon van het huishouden mag naar binnen om hier iets op te halen.

Op ontdekking in Dierenpark Amersfoort

Wilt u wat eten halen op het park of wilt u een leuk souvenirtje meenemen? Er kan op het moment alleen betaald worden met een pinpas zo wordt contact met de caissière vermeden. Er zijn niet veel dierentuinen waar een hond toegestaan is, bij dierenpark Amersfoort kon dat eerder wel. Helaas moeten honden nu thuis blijven zodat ze de 1,5 meter afstand kunnen waarborgen.

Panda’s bezoeken bij Ouwehands Dierenpark

In de dierentuin zult u geregeld bordjes tegen komen ‘houd afstand, leef als een panda’ zo wordt u er aan herinnerd om toch een stapje opzij te doen wanneer iemand langs u loopt. De zeeleeuwenshows en theatershows kunnen voorlopig niet doorgaan, de veiligheidsregels kunnen hier niet worden nageleefd. Het nachtdierenverblijf kan daardoor ook nog niet open en zal nog een tijdje dicht zitten.

De Limburgse Gaia ZOO

De dierentuin heeft veel aanpassingen moeten maken en u kunt nu een heerlijk dagje uit beleven. De restaurants zijn weer open en er zijn ook verschillende zit gelegenheden op het park waar u wat zou kunnen eten. De voederpresentaties zijn er op het moment niet maar op elk bordje staat genoeg informatie over uw favoriete dier. Het bos met doodshoofdapen blijft op het moment gesloten wegens besmettingsgevaar zo ook de kinderboerderij en het parkietenparadijs.

Een dagje uit naar de dierentuin is goed te combineren met een nachtje weg zodat u er even helemaal tussen uit bent. U kunt een heerlijk weekendje weg boeken via Enjoy.nl en geniet van een onbezorgd verblijf.